Bio je grešan kao đavo i greh nosio do smrti: Umro je ženi na rukama, a njegove poslednje reči pamtiće do groba

Pol Njumen umro je od raka pluća, a njegove poslednje reči kidaju dušu.

Celebrities
Bio je grešan kao đavo i greh nosio do smrti: Umro je ženi na rukama, a njegove poslednje reči pamtiće do groba
Foto: Profimedia

Prošlo je 16 godina od smrti čuvenog holivudskog zavodnika Pola Njumena. Bio je jedan je od najvećih zvezda u istoriji Holivuda, filantrop, preduzetnik, humanitarac i jedna od najpoštovanjih ličnosti prošlog veka.

Bio je veliki humanitarac, a prihode koje je dobijao od privatnog biznisa, davao je u humanitarne svrhe.

Njegova smrt 2008. godine, mnoge je iznenadila. Umro je od raka pluća. Ostao je upamćen po izuzetnim ulogama, ali ljubavnoj priči sa koleginicom Džoan Vudvord, koju je voleo do smrti. Naime, njih dvoje proveli su 40 godina zajedno.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Što se tiče njegovog ljubavnog života, malo toga se zna, s obzirom na to da je bio vrlo suzdržan prema novinarima. Njumen je imao dva braka. Prvi put to je bilo sa Džeki Viti sa kojom je bio u braku od 1949. do 1958. godine. Njih dvoje su u braku dobili dve ćerke i jednog sina, koji se kasnije čak i pojavio u filmovima glumeći zajedno sa svojim ocem. Nažalost, veoma rano je počeo da koristi različite droge, pa je preminuo od predoziranja. Njumen je teško podneo smrt svog sina Skota i u sećanje na njega osnovao je Centar Skota Njumena, koji je pružao pomoć svim ljudima koji su zavisni od droge i koji žele pomoć.

Drugi put na ludi kamen stao je 29. januara 1958. godine, kada se venčao sa koleginicom Džoanom Vudvord, sa kojom je kasnije dobio tri ćerke i ostao uz nju do smrti.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Svoj privatni život čuvao je daleko od medija u predgrađu Vestporta, daleko od Holivuda i medija, a bio je veoma povećen porodici i supruzi. Nije voleo da daje intervjue o svom privatnom životu, niti je voleo da se o njemu i njegovoj porodici piše u novinama.

Borba sa teškom bolešću

Nedugo nakon što je napustio glumu, u medijima se pojavila vest da poznati glumac boluje od raka pluća. Nažalost, lekari su bolest otkrili u odmakloj fazi kada je lečenje bilo praktično nemoguće. Ipak, bilo je lekara koji su davali optimistične prognoze i Pol se borio sa ovom bolešću hemioterapijom.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Međutim, sredinom 2008. godine, kada je video da hemioterapije ne daju rezultate i da je bolest uznapredovala mnogo više nego što je očekivao, Pol je napustio bolnicu, vratio se u svoju kuću gde ga je čekala supruga Džoan sa kojom je bio u braku više od četrdeset godina.

Jednostavno, Pol je rešio da ne želi poslednje dane svog života da provede sam u bolnici, već u kući u kojoj je proveo najlepše trenutke života, okružen ljudima koji ga vole. Kako je bio jako pametan i velikodušan čovek, u ovim danima nije zaboravio ni ljude koji su bili uz njega sve ove godine, pa je tako jednom prijatelju poklonio automobile marke Ferari koji je vozio, dok je svoju najstariju ćerku detaljno uputio u rad njegove kompanije, čiji su prihodi išli u dobrotvorne svrhe.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Pol je preminuo u svojoj kući 26. septembra 2008. godine.

Kako kaže njegov najbolj prijatelj A. Hočner, njegove poslednje reči upućene Džoani bile su:

"Privilegija je što sam bio ovde".

Takođe, pred samu smrt je rekao: "Grešan sam kao sam đavo i taj greh ću nositi do kraja života."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Pol Njumen