Bile trudne u isto vreme i živele pod istim krovom: Marija je tek nakon 25 godina saznala da je muž vara sa spremačicom

Ljubavni život Arnolda Švarcenegera prepun je uzbudljivih detalja.

Celebrities
Bile trudne u isto vreme i živele pod istim krovom: Marija je tek nakon 25 godina saznala da je muž vara sa spremačicom
Foto: h95 / Zuma Press / Profimedia

Danas ga svi znamo kao jednu od najvećih akcionih zvezdi 20. veka, ali i bivšeg guvernera Kalifornije. Arnold Švarceneger imao je život na kome bi mu mnogi pozavideli, ali ništa od planetarne slave ne bi imao da nije bilo mišića.

Rođen je u Austriji 30. jula 1947. u Talu, a uprkos tome što puni 77 godina, i dalje izgleda mladoliko. Uspešnu karijeru zasenio je njegov buran ljubavni život o kojem se i danas priča.

Arnold Švarceneger
foto: Profimedia

Godine 1977. na teniskom turniru u Njujorku upoznao je Mariju Šriver, bratanicu predsednika Džona Kenedija, koja ga je odmah oborila s nogu.

- Osvojila me karakterom, izgledom, čvrstim i odlučnim stavovima. Ona je moj najveći životni oslonac. Volim je, uvek ću se brinuti o njoj. Marija je snažna žena sjajnog smisla za humor. S njom možete da raspravljate o bilo čemu na zabavan i zanimljiv način. Dok sam bio bodibilder, došao bih u iskušenje da pojedem parče torte od sira, ali Marija bi mi ga uzela i podsetila me na takmičenje. Takva je partnerka oduvek bila - hvalio je glumac svoju odabranicu koja je bila oduševljena mišićavom zvezdom.

Arnold Švarceneger
foto: Profimedia

Marija je isticala da se u Arnolda odmah zaljubila, u njegov smisao za humor i odlučnost da iz svakog dana izvuče najbolje. Slavni par verio se u avgustu 1985., a venčao 26. aprilu 1986. u državi Masačusets. Bili su idilični supružnici koji su u 25 godina braka dobili četvoro dece. Međutim, Arni baš i nije bio veran.

Arnold Švarceneger, Marija Šriver
foto: Profimedia

Tokom snimanja filma ‘Crvena Sonja’ 1985. spetljao se sa seks-simbolom Brigit Nilsen. Glumica je tada bila u braku s njegovim prijateljem Silvesterom Staloneom, a posle je u autobiografiji napisala kako nije imala pojma da je Arni s Marijom.

Arnold Švarceneger
foto: Profimedia

- Sve smo želeli da isprobamo, nismo se suzdržavali. Nije bilo obećanja, zabrana, bila je to jedna od najboljih faza u mom životu. Arni me je uverio da sam mu jedina. Nikad mi nije spomenuo da će se oženiti Marijom i da je njihova veza ozbiljna. Da sam znala, ne bih se upuštala u to - otkrila je danska glumica.

Kada se 2003. kandidovao za guvernera Kalifornije, mediji su se raspisali da ga je od 1980. do 2000. nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje. Supruga ga je tada strastveno branila. Nakon što se izvinio zbog neprimerenog ponašanja, pobedio je na izborima. A onda je pukla nova afera. Marija je počela da sumnja da je Arnold imao aferu s njihovom kućnom pomoćnicom Mildred Baenom jer je njen sin Džozef, vršnjak njihovom Kristijanu, jako ličio na Arnolda. I bila je u pravu. Arni je priznao aferu s Baenom koja mu je 1997. rodila sina Džozefa, a Marija je, da mu ne uništi političku karijeru, pričekala kraj drugoga guvernerskog mandata i podnela zahtev za razvod braka 2011. godine.

Arnold Švarceneger, Marija Šriver
foto: Profimedia

Dok se kućna pomoćnica skrivala od javnosti u vreme izbijanja afere, njen bivši suprug Rohelio Baena progovorio je u televizijskoj emisiji ‘Entertainment Tonight’. Rekao je da je tek nedavno otkrio da nije biološki otac svom sinu i da se to što mu se dogodilo može nazvati najvećom izdajom. Rekao je da je s Mildred bio deset godina u braku i da, bez obzira na sve, želi da zagrli svog sina kojem i dalje želi da bude otac. Jednostavno ništa ne može da promeni taj osećaj. Istakao je i kako je Arnold bio njegov junak i i da je Marija uništena.

Arnold Švarceneger
foto: Profimedia

U vreme izbijanja afere, za koju je glumac rekao da mu je to bilo najgluplje što mu se dogodilo u životu, još se spominjalo nekoliko ljubavnica. Američki mediji pisali su da je Marija jako razočarana, a nagađalo se da je bivši guverner namerno birao neprivlačne žene. Jednostavno zato što je smatrao da je zgodne i uspešne žene bilo teže zadovoljiti pa se poigravao s naivnim kućnim pomoćnicama koje su ga gledale kao božanstvo.

Razvod bivšeg para je dospeo čak i na naslovne strane nakon što su sudski dokumenti potvrdili da će Marija Šrajver dobiti polovinu Arnoldove celokupne zarade dok su bili u braku, uključujući i njegovu penziju.

1 / 8 Foto: Profimedia

Međutim, sve vreme trajanja sudskog proceza razvoda, Arnold i Marija su bil iu prijateljskim odnosima, pojavljivali se zajedno na porodičnim okupljanjima i zajedno odgajali decu.

Deset godina nakon podnošenja zahteva za razvod, 2021. godine, Arnold Švarceneger i Marija Šrajver su se zvanično razveli.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs