On je sad ubedljivo najmoćniji, njegovu decu učila Brižit Makron: A ova Ruskinja odmah smotala sina koji je pomno sluša

Najbogatiji čovek na svetu sada je modni tajkun Bernard Arno, više ni ne zna kolik milijardi ima u džepu i ta cifra se uvećava iz dana u dan

Celebrities
07:45h
On je sad ubedljivo najmoćniji, njegovu decu učila Brižit Makron: A ova Ruskinja odmah smotala sina koji je pomno sluša
Bernard Arno sa suprugom, Foto: Profimedia

Dok su se osnivač Amazona i "gospodar svemira" Ilon Mask proteklih meseci smenjivali na prvom mestu prestižne Forbsove liste gotovo iz senke pojavio se Arno i pomrsio im račune, pre svega one u banci. Prema najnovijoj Forbsovoj listi trenutno najmoćniji čovek u svetu je upravo Bernard Arno, suosnivač, predsednik i izvršni direktor konglomerata „LVMH“ (Louis Vuitton Moet Hennessy). Rast Bernarovog bogatstva podstaknut je sjajnim rezultatima poslovanja njegove grupacije, čije delovanje nije ugrozila ni pandemija.

Rođen je 5. marta 1949. godine u Roubaixu u Francuskoj. Diplomirao je na prestižnoj École Polytechnique u Parizu, nakon čega je započeo karijeru u porodičnoj građevinskoj firmi Ferret-Savinel. Tokom 1984. godine, Arnold je započeo preuzimanje kompanije Financière Agache, a potom i Christian Dior, što je označilo početak njegove izgradnje imperije luksuznih brendova.

Pod njegovim vođstvom, LVMH je postao globalni lider u sektoru luksuzne robe, posedujući više od 70 prestižnih brendova, uključujući Louis Vuitton, Moët & Chandon, Hennessy, Christian Dior, Givenchy, Fendi, Sephora, i mnoge druge. Arnault je poznat po svom strateškom pristupu akvizicijama i razvoju brendova, te je uspešno integrisao različite luksuzne marke u jedinstvenu i vrlo profitabilnu korporaciju.

Arnault je poznat i po svojim ulaganjima u umetnost i kulturu. On je strastveni kolekcionar umetničkih dela i značajno je doprineo umetničkoj sceni kroz osnivanje Fondation Louis Vuitton, modernog umetničkog muzeja u Parizu.

I privanti život veoma mu je zanimljiv, a neretko njegova bezbednost je veoma ugrožena. Naime, u oktobru 2022. Arno je izjavio da je LVMH prodao svoj privatni avion nakon što je korisnik Twitter-a počeo da prati njegove letove i izjavio da je umesto toga počeo da iznajmljuje privatne avione za svoje lične i poslovne letove.

Prvi put je na ludi kamen stao 1973. godine sa Anom Devavrin i zajedno imaju dvoje dece, Delfin i Antoana. Međutim posle 17 godina braka njihove ljubav doživela je krah. Samo godinu dana nakon razvoda, oženio se Helen Mersije, kanadskom koncertnom pijanistkinjom 1991. i zajedno imaju troje dece: Aleksandra, Frederika i Žana. I danas žive u Parizu.

Svi naslednici su izuzetno školovani, čak im je nastavnica francuskog bila Brižit Makron. Imaju zvanične uloge u brendovima koje kontroliše Arno, zajedno sa njegovom nećakinjom Stefani Vatin Arno.

Aleksandar je izvršni potpredsednik kompanije Tiffany & Co, Frederik je izvršni direktor kompanije TAG Heuer, a Žan je direktor marketinga i razvoja u Louis Vuitton-u. Od 2010. Arnoova ćerka Delfin je partnerka Kzavijera Nila, francuskog biznismena milijardera aktivnog u industriji telekomunikacija i tehnologije.

Natalija Vodijanova, Bernar Arno
foto: Profimedia

Najstariji sin Antoan Arno generalni je direktor „Berlutija“, a uspešno je inicirao i mnoge skupe kampanje u kojima su učestvovale svetske zvezde i sarađivao sa čitavom galaksijom top-modela. Veliki filantrop, na jednoj dobrotvornoj večeri 2011. godine upoznao je slavnu rusku manekenku Nataliju Vodjanovu. Ubrzo su shvatili da imaju mnogo zajedničkih interesovanja, pre svega dobrotvorni rad.

Kada sam je prvi put ugledao, za trenutak sam izgubio dah – priznao je kasnije Antoan.

U međuvremenu dobili su dva sina, Maksima i Romana. Verili su se u decembru 2019. godine, a venčali prošlog juna u Parizu, na intimnoj ceremoniji. Žive u Gradu svetlosti sa Natalijinom decom iz prvog braka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs