Da li holivudski zavodnik samo traži dobru reklamu za film?

Džoni Dep kupuje zemlju Indijanaca kako bi promovisao svoj novi film?

Glavno pitanje plemena Indijanaca, čiju zemlju kupuje Džoni Dep je da li to slavni glumac radi zbog svog indijanskog porekla ili zbog promocije novog filma, Usamljeni rendžer, koji nije naišao na veliki odziv publike
Celebrities
17:56h
Džoni Dep kupuje zemlju Indijanaca kako bi promovisao svoj novi film?

Holivudska zvezda Džoni Dep (Johnny Depp) navodno je zainteresovan da kupi deo spomeničkog kompleksa Ranjeno koleno, i tako zaustavi višemesečno "prepucavanja" aktivista, vlasnika zemljišta i predstavnika severnoameričkih Indijanaca.

Dep je u intervjuu londonskom "Daily mail" rekao da razmatra kupovinu zemljišta u indijanskom rezervatu Pajn Ridž koje bi vratio plemenu, jer je ono važno za njihovu kulturu. U bici kod Ranjenog kolena, 300 indijanskih muškaraca, žena i dece ubila je Sedma konjica 1890. godine.

"Radim sve što mogu da se to dogodi. To je zemlja sa koje su oterani, a potom su tamo i masakrirani. To me čini zaista tužnim", rekao je zvezda filma "Usamljeni rendžer".

Vlasnik zemljišta Džejms Čivčinski, čija je porodica vlasnik zemlje od 1968. godine, pokušava da proda 16 hektara zemljišta, koje je istorijski spomenik i još jednu parcelu, takođe od 16 hektara za 4,9 miliona dolara. Prodaja je šokirala plemenske starešine koji smatraju da Čivčinski želi da profitira od ubistva njihovih predaka, piše AP.

Za sada se ne zna da li je Dep dao ponudu Čivčinskom.

Predsednik Oglala Sijuksa Brajan Brever, čije pleme živi na Pajn Ridžu, kaže da ga niko iz Depovog kampa nije kontaktirao, kao i da je o Depovim planovima saznao kada su od njega tražili reakciju. Brever kaže da su on i njegova grupa potomci preživelih sa Ranjenog kolena i da se nadaju da će uskoro porazgovarati i sa Čivčinskim.

Mogućnost da Dep kupi zemlju Indijanaca izazvala je neka pitanja u starosedelačkoj zajednici i mnogi smatraju da je motiv iza Depove želje promocija negovog filma "Usamljeni rendžer", koji ne prolazi dobro u biopskopima. u pomenutom filmu Dep igra Indijanca Tonta, koji je stereotipno predstavljen kao neko ko loše priča engleski, nosi punjenu vranu na glavi i ima ofarbano lice.

Dep je, takođe, bio u prošlosti kritikovan i zbog toga što ne zna čiju indijansku krv ima - Čirokija ili Krika.

Jedan od predstavnika Oglala Sijuksa, Zora Odlazi smatra da bi Depova kupovina bila lak odgovor za Indijance, ali da bi istovremeno značila da njihovo nasleđe ima cenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs