Novi trend koji hara planetom

Najveći namćori Holivuda: namršteni bez razloga

Bitchy Resting Face je novi trend, koji je započela Viktorija Bekam, a brzina kojom se širi među poznatima je zabrinjavajuća. Saznajte ko su najveći sledbenici ovog neobičnog efekta
Celebrities
16:08h
Najveći namćori Holivuda: namršteni bez razloga
Foto: AP

Oni deluju smireno i uznemireno istovremeno, kao da pate od dijareje I konstipacije istovremno. Neprijatno im je, a istovremeno se trude da bude u centru svih zbivanja. Izgledaju gotovo očajno, čak i kada su na prestižnim slavljima, ali i na paparaco fotografijama, slikanim iz daljine. Oni su jednostavno mrgudi bez razloga jer imaju sve. Jedino im fali malo života.

Najveći predstavnik ovog trenda među zvezdama, koje ne odaju nikakvu pozitivinu emociju je svakako Viktorija Bekam (Victoria Beckham). Tanana dizajnerka, koja se ponosi time što nikada nije pročitala knjigu u životu, majka je 4 dece i supruga jednog od najbogatijih i najzgodnijih sportista današnjice, Dejvida Bekama. Ipak, ona ne uie da se nasmeje, tačnije, tvrdi kako ima ružan osmeh, ali njena namršenost prelazi granice pristojnosti. Fotografije sa finala Vimbldona, kada je cela Britanija slavila, svedoče o tome koliko je nekadašnja Spajsica izvežbala očaj na svom licu.

Iza Bekamove sledi mlada zvezda Twilight serijala, jedna od najplaćenijih glumica sveta, lice Balenciaga parfema i devojka pred kojom je, barem se čini, svetla budućnost. Najmračnije u celoj životnoj priči Kristen Stjuart (Kristen Stewart) je svakako njen izraz lica. Da li je srećna? Da li je tužna? Da li je uplašena? Osim što stalno pomera kosu sa lica, Kristen ne odaje znake života. Ona je poput lutke sa kojom bi se svaka devojčica igrala ali se plaši da je ne ujede.

U engleskom jeziku je stvoren poseban termin za ljude sa ovim izrazom lica: Bitchy resting Face. Ovaj efekat ne dotiče samo dame, već je primećen I kod muške populacije. Kanje Vest (Kayne West ) izgleda ljutito i tužno, bez obzira da li se ljubi sa Kim Kardašijan (Kim Kardashian) ili nastupa sa Džej Zijem (Jay Z).

Kanje Vesta u stopu prati Viktorijin sunarodnik, Ed Vestvik (Ed Westwick). U seriji Gossip Girl je glumio mladog, zgodnog multimilionera, sa stilom. Nije se smejao, ali je makar bilo jasnije u kom je emotivnom stanju. Privatno, mladi glumac je napre usavršio Duck Face, tj. pućenje bez iole dobrog razloga, a zatim je prešao na bezizražajni izraz lica, koji nam nagovešta da ga nešto boli, ali da je srećan zbog toga. Možda misli da će mu misteroznost doneti nove uloge. Ili jednostavno želi da isprati svaki celebrity trend.

Ne možemo da ne pomenemo Kejti Holmes (Katie Holmes), koja je ranije imala opravdanje za ovakav stav. Bila je udata za Toma Kruza (Tom Cruise). Godinu dana je prošlo od razvoda, a ona i se dalje mršti, pokušava da se osmehne, ali joj ne polazi za rukom, te neodoljivo podseća na Lurča, batlera iz Porodice Adams.

Ovaj trend, koji preti da postane popularniji od patika sa platformom, nije zaobišao ni Kejt Hadson (Kate Hudson) i En Hetavej (Anne Hathaway). Iako još uvek drže pod kontrolom svoj Bitchy resting Face, važno je da ne neguju ovaj efekat dugo, kako ne bi ostavio trajnije posledice. Isto se može reči i za Džud Loua (Jude Law), koji je do pre samo par godina osmehom topio i najledenija srca žena širom sveta.

I dok naše zvezde i dalje forsiraju Duck Face, pitanje je trenutka kada će doći do stadijuma u kom neće ni same znati da li su srećne, zadovoljne ili iritirane. Čim usavrše i ovaj trend, pozabavićemo se i njima. Do tada nam ostaje Holivud, nepresušna inspiracija za sve ljubitelje ljudske gluposti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs