BILA JE DETE KAD JE NA ZADNJEM SEDIŠTU GRUPNO SILOVANA: Mentalno obolela izajmila je kuću i tamo imala odnose sa CRNCEM

Životna priča Kim Novak prepuna je zanimljivih detalja koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Celebrities
21:56h
BILA JE DETE KAD JE NA ZADNJEM SEDIŠTU GRUPNO SILOVANA: Mentalno obolela izajmila je kuću i tamo imala odnose sa CRNCEM
Foto: Profimedia

Glumica Kim Novak bila je velika filmska zvezda i seks simbol 1950-ih i 60-ih, pre nego što je odlučila da zauvek napusti Holivud. Bila je zvezda Hičkokovog filma "Vrtoglavica" i njegova muza, a mnogi su joj predviđali uspeh Merilin Monro.

Kao i svaska velika zvezda i ona se suočavala sa mračnom stranom života, a jednom prilikom otkrila je da je još kao tinejdžerka bila silovana. Odrastajući kao dete čeških imigranata nije bila najomiljenija devojčica u kraju, gde su deca zlobno gledala na doseljenike iz istočnoevropske države, pa su je često zafrkavali.

Kim Novak
foto: Profimedia

- Bilo je to u mojim ranim tinejdžerskim godinama. Nekolicina dečaka me je silovala na zadnjem sedištu nečijeg auta – priznala je Kim Novak u intervjuu za britanski dnevni list The Guardian. - Mentalnu bolest sam nasledila od oca, a silovanje je samo povećalo moju patnju.

Kim Novak, Cary Grant

Roditeljima nije rekla šta se dogodilo. Strah od očeve reakcije i osude okoline bio je mnogo veći od potrebe da na nečijem ramenu isplače dušu. Uostalom, manjak podrške videla je i kada je krenula u glumačku karijeru.

Kim Novak
foto: Profimedia

- Nikada nije prihvatio moju glumačku karijeru. Došao je na premijeru prvog filma, ali je otišao iz dvorane usred projekcije. Posle me je upitao: "Šta si morala da uradiš da postaneš glumica?". A zaista nije bilo tako. I danas mi je teško da pričam o tome – otkrila je Kim Novak pre nekoliko godina u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju.

Kim Novak
foto: Profimedia

- Dugo sam u sebi osećala podvojenost, ali mislila sam da sam jednostavno takva, da se to ne može popraviti. Tek kada su mi krajem sedamdesetih postavili dijagnozu, shvatila sam da nisam jedina. Shvatila sam zašto sam jedan dan izuzetno ushićena, dok drugi dan ne mogu pobeći od tuge. Bilo mi je teško jer nisam znala da imam bipolarni poremećaj. Nisam ni znala šta je to. A, verujte mi, bipolarnost nije nimalo laka. Kada oko sebe imate ljude koji veruju u vas, onda je savršeno, jer mislite da možete sve. Ali, ja sam najčešće bila okružena ljudima koji nisu verovali u mene. Prvi od njih je bio moj otac. Mislio je da ništa ne vredim i to mi je često govorio. Kasnije sam shvatila i da je on bio psihički bolestan, gotovo uvek u depresivnom raspoloženju, pa ga ne mogu kriviti za takvo ponašanje, ali izuzetno je bolelo što čak ni najbliži ne veruju u mene. I sa svakim negativnim komentarom ja bih sve više sumnjala u sebe, a uz bipolarnost to me je odvlačilo u depresiju – priznala je holivudska glumica.

Kim Novak
foto: Profimedia

Ljubav sa Semijem Dejvidom Džuniorom koji je tada bio je zvezda u usponu obeležila je njen život. Njihova ljubav je tada bila zabranjena zbog rasne razlike.

Naime, tih dana, multirasne veze bile su prava retkost u Americi, a sklapanje braka između ljudi svetle i tamne puti bilo je zakonom zabranjeno u pola saveznih država. Većina Amerikanaca oštro se protivila takvim vezama — samo četiri odsto njih je u jednoj anketi odgovorilo da ne bi imali ništa protiv da se pripadnici različitih rasa zaljube i stupe u brak. Kao da to nije bilo dovoljno, američki Vrhovni sud nedugo pre toga je naredio desegregaciju u državnim školama, što je dovelo do ozbiljnih tenzija u društvu.

Kao Afroamerikanac, Semi Dejvis se i ranije suočavao sa zabranom viđanja s žene svetle kože, ali ovog puta bilo drugačije. Kim Novak bila je filmska zvezda, jedna od najvećih na planeti u tom trenutku. Nedugo pre toga očarala je svet filmovima "Čovek sa zlatnom rukom" i "Prijatelj Džoi", a Columbia Pictures pripremala ju je da zameni Ritu Hejvort. Kao najnovija zvezda najuspešnije svetske kinematografije — holivudske, Kim je bila žena oko koje su se vrteli milioni i od čije su reputacije zavisili mnogi, piše Glossy.

Kim Novak
foto: Profimedia

Čim su se pojavile glasine o njihovoj ljubavi, Semi je pozvao Kim da joj se izvini što ju je stavio u nezavidan položaj, a sudeći po njegovoj autobiografiji "Semi", glumica mu je odgovorila:

Kim Novak
foto: Profimedia

- Studio me ne poseduje!

U istom razgovoru, pozvala ga je na špagete i ćufte i ubrzo potom postali su par.

Ova zabranjena veza trajala je većim delom 1957. godine, a Kim i Semi bili su svesni rizika koji su prihvatali svakog dana koji su proveli zagrljeni. To je, čini se, činilo njihovu ljubav još uzbudljivijom.

Par je često iznajmljivao kuću na plaži u Malibuu, a svojski su se trudili da se sakriju od javnosti. Dejvis je ponekad kležao na podu automobila ispod ćebeta da ih ne bi fotografisali zajedno.

Kim Novak
foto: Profimedia

Međutim, Dejvis je počeo da dobija ozbiljne pretnje, a njihova ljubav bila je prekinuta.

Kim danas ima 91 godinu i jednako je lepa kao i 60-ih, kada je ila jedna od najpoželjnijih žena.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs