PAPARACI GA OPSEDALI PA ZBOG NJIH SADA ROĐENDANE SLAVI NA PSIHIJATRIJI: Dečija zvezda pokušao da ubije i majku i sebe

Da je slava teška, pogotovo za decu glumce još jednom smo dobili dokaz kroz životni put Džejka Lojda, koji nije bio nimalo lak, pa se pitamo da li bi drugačije prošao da nikada nije prihvatio ovu ulogu

Celebrities
PAPARACI GA OPSEDALI PA ZBOG NJIH SADA ROĐENDANE SLAVI NA PSIHIJATRIJI: Dečija zvezda pokušao da ubije i majku i sebe
Foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelji "Star Wars" franšize ili ste barem jednom pogledali ove filmove sigurno se sećate Džejka Lojda, plavokosog dečaka koji je preko noći osvojio sve raskošnim talentom i umiljatim licem.

Međutim, nekadašnjem Anakinu Skajvokeru, slava je donela samo probleme. Trenutno je zatvoren u jednoj psihijatrijskoj ustanovi nakon što je prošle godine imao mentalni slom usred vožnje, pokušavši da ubije i sebe i majku, kada je na autoputu ugasio automobil.

Srećom, niko nije bio teže povređen, a kada je policija stigla, Džejk nije mogao da objasni šta se dogodilo. Njegova majka Lisa nedavno se oglasila rekavši da je njen sin imao loš dan pre toga. "Bilo je mnogo vrištanja i vikanja", rekla je. Nakon incidenta na auto-putu, odveli su ga u bolnicu gde će provesti 18 meseci.

Nažalost, Lojdovi problemi nisu počeli skoro, nego dok je još bio dete. Glumac je imao samo devet godina kada je odigrao mladog Anakina Skajvolkera u filmu "Zvezdani Ratovi: Epizoda I - Fantomska Pretnja" 1999. godine, ali slava koja je usledila donela mu je samo probleme u životu.

Ratovi Zvezda
foto: Reuters

Film je razočarao mnoge obožavatelje popularne franšize, zbog čega su Lojda maltretirali u školi. Sa druge strane Lukasov slavni serijal je pridobio publiku širom sveta i Džejk više nije mogao ni da sanja da ima normalno detinjstvo. Dečak glumac je, naravno, i posle ovog filma morao da ide u školu, a vršnjaci nisu prestajali da ga muče.

"Zažalio sam što sam ikad postao glumac", kazao je Lojd u jednom intervjuu. "Celo moje školovanje se pretvorilo u pakao. Dešavalo se da dam i po 60 intervjua dnevno. A deca su prema meni bila zaista zla. Kadgod su me videli, svi su imitirali zvuk svetlosne sablje. To je stvarno bilo ludilo."

Džejk kaže kako je osećao da u njemu raste mržnja kad neko uperi kameru u njegovom pravcu. Paparaci su ga jurili gdegod da krene. Mališan nije mogao da se izbori sa posledicama svog filmskog uspeha.

Nakon toga je 2001. godine snimio film "Madison", potom je pristao da pozajmi svoj glas za lik Anakina Skajvokera u nekoliko video igrica, a onda se zauvek odrekao glume.

No, problemi su tek tada sledili. Medeni dečak je postao problematičan mladić, otimao se kontroli. Godine 2015. je uhapšen nakon što je fizički napao rođenu majku. Nije htela da podnese tužbu protiv njega, ali bila je svesna šta mu se dešava.

"Džejk nije nasilna ličnost", izjavila je tada. "Porodica je napravila plan i mi ćemo mu pomoći." Tri meseca kasnije, mladi Lojd je opet završio u zatvoru, ovog puta zbog vožnje bez dozvole, otpora hapšenju i bežanja pred policijom.

Dzejk Lojd
foto: Profimedia

Iz zatvora je premešten u psihijatrijsku ustanovu gdje mu je dijagnostikovana šizofrenija. Glumac pored toga što ima paranoidnu šizofreniju, ima i anosognoziju, što znači da je nesvestan svog poremećaja. Iz ustanove je nakratko izašao 2019. godine, ali se potom u nekoliko navrata vraćao na lečenje, te je tako većinu rođendana proslavio upravo u bolnicama.

Nažalost, glumac se 2018. godine suočio i s gubitkom mlađe sestre Medison koja je preminula u snu prirodnom smrću u 26. godini života. Džejkova majka je rekla kako je njena smrt slomila celu porodicu, pogotovo njenog sina.

Džejka, koji sada ima 35 godina, i dalje izdržava njegova porodica. "On je i dalje ljubazna i brižna osoba i nadamo se da ćemo ga vratiti što je pre moguće. Džejk će nastaviti da napreduje uz ljubav i podršku koju mu i dalje pokazujete", dodala je njegova mama.

"Ide mu mnogo bolje nego što sam očekivala," rekla je. "Bolje se odnosi prema ljudima i postaje malo društveniji, što je zaista lepo. To je kao da mi se vratio stari Džejk, jer je oduvek bio neverovatno društven dok nije postao šizofreničan."

Stil / wanted.mondo.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs