ČUVENI DAMBLDOR VODIO JE DVOSTRUKI ŽIVOT: Nakon smrti sve je ostavio svojoj LEJDI, a vanbračni sinovi dobili samo OVO

Publika ga uglavnom pamti po ulozi direktora škole za magiju u filmskoj sagi o čarobnjaku Hari Poteru, u kojoj je odglumio ovog časnog i poštenog, mudrog čoveka, ali u stvarnosti i nije bio baš tako pošten

Celebrities
11:08h
ČUVENI DAMBLDOR VODIO JE DVOSTRUKI ŽIVOT: Nakon smrti sve je ostavio svojoj LEJDI, a vanbračni sinovi dobili samo OVO
Foto: Printscreen Youtube

Konačno je otvoren testament glumca Ser Majkl Gambona nakon njegove smrti u septembru prošle godine. Celokupno njegovo bogatstvo nasleđuje Lejdi En Gembon koja je bila njegova zakonita žena. Čuveni britanski glumac poznat i po ulozi Dambldora u Hari Poteru, imenovao je Lejdi Gambon i svog sina Fergusa kao jedine naslednike.

To i ne bi bilo ništa čudno i potpuno očekivano da javnost ne zna njegovu komplikovanu ljubavnu priču.

Naime Ser Majkl svoje vreme je delio između žene i devojke, ljubavnice ili kako su je mediji nazivali "druge žene" scenografkinje Filipe Hart sa kojom je imao dva sina tinejdžera i koja je 25 godina mlađa od 82-godišnjeg pokojnog glumca.

Ser Majkl Gambon
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Gospođa Hart, koja je otvoreno živela u ljubavnom odnosu sa ser Majklom u gradskoj kući u zapadnom Londonu, ne dobija niti jedan peni po testamentu koji je sastavljen i potpisan 2016. godine.

Sa glumcem je imala dvoje dece - Toma (17) i 15-godišnjeg Vilijama, od kojih je svako dobio samo po 10.000 funti i trofej, navodi se u dokumentu na tri stranice.

Obojica su dobili srebrnu nagradu za glumce Varieti Club of Great Britain – najstariji je dobio onu koju je dobio njegov tata 1987. godine, dok je najmlađi dobio trofej uručen 2000. godine.

Filipa je odbila da izjavi bilo šta na ovu temu.

Kada je Ser Majkl umro u septembru prošle godine u dobi od 82 godine nakon napada upale pluća, kraj njegovog krebveta su bili supruga Lejdi Gambon i sin Fergus koji su nasledili skoro 1 500 000 funti nakon njegove smrti.

Dve decenije je svoje vreme delio između Filipe i Lejdi Gambon, koja je u početku bila shrvana vestima o drugoj vezi njenog muža, te se iselila iz kuće koju su delili. Ali onda se pomirila sa ovim načinom života i veruje se da postigli nekekav dogovor, pa se vratila se u njihov dom u Grejvsendu.

Ser Majkl Gambon
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ser Majkl bi se "šetao" između kuće na selu koju je delio sa ženom i kuće u Londonu koju je delio sa ljubavnicom u svojim mnogobrojnim sportskim automobilima. Glumac je takođe imao i samo svoj zasebni dom u Londonu koji mu je davao prostor za disanje dok je radio.

Legendarni glumac je takođe voleo letenje i vožnju brzih automobila. Posedovao je neverovatan izbor sportskih automobila koji su uključivali Ferari, Mercedes i Audi R8.

Bivši voditelj Top Geara Džeremi Klarkson rekao je da je glumac bio tako "sjajan gost" kada se pojavio u emisiji Bi-Bi-Sija da je imao kutak nazvan po njemu na trkačkoj stazi jer ga je obilazio na dva točka.

Uspon ser Majkla do jednog od najslavnijih svetskih glumaca bio je utoliko izvanredniji s obzirom na njegovo skromno poreklo, rođen je u Dablinu od para iz radničke klase koji su ga ohrabrivali da bude inženjer, međutim napustio je školu sa 15 godina.

Zatim je šegrtovao kao alatničar. Da bi sa 21 godinom postao kvalifikovani inženjer, ali je kao takav radio samo godinu dana pre nego što je odlučio da postane glumac.

Ser Majkl Gambon
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bio je nominovan za 13 nagrada Olivije nakon što se pojavio u nebrojenim ostvarenjima Vilijama Šekspira, briljirajući u Otelu. Takođe je glumio u nizu hit TV emisija i 1968. dobio je audiciju da bude sledeći Džejms Bond u Tajnoj službi njenog Veličanstva nakon što je Šon Koneri dao otkaz.

Ali rekao je producentu Albertu 'Cubbi' Brokoliju: 'Nemam lepu kosu i malo sam debeo', a uloga je pripala Džordžu Lezenbiju.

Proglašen vitezom 1999. godine.

Ser Majkl, koji je osvojio četiri TV Bafte, poznat je po svom opsežnom katalogu radova na televiziji, filmu, radiju i pozorištu tokom karijere koja se proteže decenijama.

Glumio je Albusa Dambldora u šest od osam filmova o Hariju Poteru.

Govoreći o tome nedavno je rekao kako kada igra čarobnjaka oseća se kao da "ne mora stvarno da igra nikoga".

Rekao je: „Samo zalepim bradu i igram se, tako da to nije veliki podvig. Nikada ne ulazim u ulogu – svaka uloga koju igram je samo varijanta moje ličnosti. Ja zapravo uopšte nisam karakterni glumac...'

Ser Majkl Gambon
foto: Davidson / Goff Photos / Profimedia

Glumac je uvek bio zaštitnički nastrojen kada je u pitanju njegov privatni život, a jednom je na pitanje o njegovom braku odgovorio „koja žena“.

Ser Majkl se povukao sa scene 2015. godine nakon što se mučio da zapamti svoje replike pred publikom zbog starosti. Jednom prilikom je izjavio: „Užasno je priznati, ali ja to ne mogu. To mi slama srce."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs