IMALA JE 49 GODINA KAD JE UMRLA, A ONDA JE NA ISTI NAČIN SKONČALA I NJENA ĆERKA: U grob je odnela skandaloznu tajnu

Vitni Hjuston umrla je na neverovatan način, u kadi jedne hotelske sobe.

Celebrities
15:56h
IMALA JE 49 GODINA KAD JE UMRLA, A ONDA JE NA ISTI NAČIN SKONČALA I NJENA ĆERKA: U grob je odnela skandaloznu tajnu
Foto: Profimedia

Od njene smrti pre više od decenije, obožavaoci su imali jedno pitanje: Kako je umrla Vitni Hjuston? Prijavljen je njen uzrok smrti kao utapanje, ali kako i zašto se udavila, zvaničnicima još nije poznato.

Njeno puno ime bilo je Vitni Elizabet Hjuston, rođena je 9. avgusta 1963. godine u Njuarku, Nju Džersi. Hjustonova je potpisala ugovor sa svojom prvom izdavačkom kućom sa 19 godina sa predsednikom Arista Records Klajvom Dejvisom, koji će kasnije postati njen mentor i blizak prijatelj.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Njena prva dva albuma, Vhitnei Houston iz 1985. i Vhitnei iz 1987. godine, oba su dostigla prvo mesto na Bilbord 200 i među najprodavanijim albumima svih vremena. Nakon svog debija, Hjustonova je postala jedan od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena, sa više od 200 miliona prodatih ploča širom sveta. Ona drži rekord kao jedina muzička umetnica u istoriji koja je imala sedam uzastopnih singlova broj jedan na Billboard Hot 100, od ​​"Saving All My Love For You" iz 1985. do "Where Do Broken Hearts Go" iz 1988. Ima dva Emija, šest Gremija i 28 Ginisovih rekorda.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Borba sa porocima

Poslednjih meseci pred smrt delovalo je kao da uspela da se izvuče iz kandži poroka, a svi su željno iščekivali njen povratak na scenu i nove pesme muzičke dive! Međutim droga i akohol su je pobedili u životnoj brobi. Naime, poslednji put je viđena u javnosti kako u vidno alkoholisanom stanju napušta klub "Tru" uz pomoć obezbeđenja, dok su joj se na zglobovima i rukama videle sveže ogrebotine koje su krvarile.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Kako je umrla?

Pevačica je preminula 11. februara 2012. godine u hotelu Beverli Hilton na Beverli Hilsu u Kaliforniji. Imala je 48 godina. Njen publicista Kristin Foster potvrdila je njenu smrt, koja se dogodila nekoliko sati pre nego što je trebalo da nastupi na godišnjoj zabavi Klajva Dejvisa pre Gremija u hotelu Beverli Hilton.

- Mogu da potvrdim da je Vitni Hjuston proglašena mrtvom u 15:55. u hotelu Beverli Hilton. Primili smo poziv u 15.43. iz obezbeđenja hotela i vatre sa Beverli Hilsa, a policija je odgovorila nekoliko minuta kasnije - rekao je poručnik policije Beverli Hilsa Mark Rozen u izjavi za People tada.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

- Neko u njenoj pratnji ju je zatekao kako ne reaguje u svojoj sobi… Nije jasno ko je obavestio hotelsko osoblje jer ona ima prilično pratnju ovde u hotelu. Pokušali smo da je reanimiramo, ali bezuspešno. Na pitanje da li ima bilo kakvih dokaza o drogi ili nepristojnoj igri, Rozen je tada za People rekao: U ovom trenutku nema očiglednih dokaza o zločestivoj igri ili uzroku smrti.

Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Jednu tajnu odnela u grob

U poslednjem dokumentarnom filmu o Vitni pod nazivom "Can I Be Me", njeni bliski prijatelji i saradnici ispričali su neke do sada nepoznate detalje o njenom životu.

1 / 9 Foto: Profimedia

Njena bliska saradnica, stilistkinja Elin Lavar, kao i pevačicin telohranitelj Kevin Amons, rekli su da je Vitni Hjuston bila biseksualka i da je imala dugu vezu sa svojom asistentkinjom Robin Kroford.

Ćerka doživela istu sudbinu

Bobi Braun pronađena je u skoro beživotnom stanju u kadi 2015. godine. Uspešno je reanimirana i prebačena u stanje indukovane kome, ali nažalost izgubila bitku sedam meseci kasnije.

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

Zvanično policijsko saopštenje glasi identično kao i ono za njenu majku koja je preminula tri godine ranije u hotelskoj sobi na Beverli Hilsu: nerećan slučaj davljanje usled predoziranja kokainom i drugim supstancama.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs