NIKO NE ZNA DA JE KARLEUŠA POTOMAK OVE SLAVE ŽENE: Od nje je nasledila 1 STVAR i zbog toga uspe da pobedi SVAKO ZLO

Jelena Karleuša dugo je krila da u sebi ima "plave krvi", te da je deo njene porodica bila čuvena Marija fon Dajc.

Celebrities
17:21h Autor:
NIKO NE ZNA DA JE KARLEUŠA POTOMAK OVE SLAVE ŽENE: Od nje je nasledila 1 STVAR i zbog toga uspe da pobedi SVAKO ZLO
Jelena Karleuša, Foto: ATA Images

Jelena Karleuša, pevačica koja pomera granice na našoj muzičkoj sceni, definitivno je jedna od onih žena koje se ne plaše da izraze svoj stav o bilo kojoj temi. Upravo tu neustrašivost je, izgleda, nasledila od dama iz njene porodice, među kojima je bila i jedna aristokratkinja, te fatalna plavuša u sebi ima i "plave krvi". Izuzetno je ponosna na sve njih, a kako je mnogo puta podvukla, najvažnija osoba u njenom životu bila je majka Divna, bez čije podrške danas ne bi bila velika zvezda.

Čuvena radio-voditelja je izgubila bitku sa opakom bolešću u martu 2019. godine, ali kroz Jelenu večno živi.

- Nju ništa nije odnelo i nikada neće. Ona je tu, sa svakim mojim udahom, svakim otkucajem srca i u svakoj misli. Moja majka živi kroz mene. Negde pred kraj sam joj to i rekla. Želela sam da joj to bude kristalno jasno. Nas dve smo toliko bile povezane na svim nivoima da to ne može da nestane. Takva ljubav nikada ne nestaje. O majci ne pričam u prošlom vremenu, niti to čine ljudi u mom okruženju – ispričala je Jelena svojevremeno za "Hello".

Divna Karleuša
foto: Kurir / Dragana Udovičić

I Divna je koristila svaku priliku da istakne da je toliko volela svoju mezimicu, te da zbog nje nije poželela da ima još dece.

Kad sam ja bila na poslu, kod kuće ju je čekala baka sa jelom koje voli. Sve što je poželela, bilo joj je kupljeno. Ja sam je vodila na more, otac takođe, i sve je dobijala duplo. Ostala je da živi sa mnom, ali je otac uvek bio uz nju kad joj je to trebalo. Poveravala mi se i izgradile smo divan odnos, što nikada nije zloupotrebila. Nisam želela da rodim drugo dete da tu ljubav prema njoj ne bih delila na dva dela. Kada sam se razvela, moja odluka da ne rodim drugo dete bila je još snažnija jer nisam želela da Jelena ima polubrata ili polusestru. I ona je volela da bude jedinica, princeza i obožavano biće - pričala je Divna o ljubavi prema ćerka.

Otkud u Jeleni "plava krv"?

Tek pre nekoliko godina je progovorila o svojoj prabaki koja je bila aristokratskog porekla.

1 / 7 Foto: ATA Images

— Ako se ne varam, jedna šesnaestina moje krvi ima plavičastu nijansu. Vrlo mali procenat, ali svakako za ponos. To je interesantna priča i ponosim se svojim poreklom iako ne volim to da potenciram. Moja prabaka po majci Marija fon Dajc imala je plavu krv, tačnije bila je grofica — rekla je je Jelena.

To, međutim, nije sve. Marija fon Dajc zadužila je navodno Grac toliko da jedna ulica nosi njeno ime.

— Jedna mala ulica u Gracu nosi njeno ime i seća na na njenu požrtvovanost i humanitarni rad u tadašnjim ratovima. Bila je veliki dobrotvor, ali nažalost, umrla je u političkom izgnanstvu i siromaštvu — izjavila je Karleuša za Story 2014. godine.

Upravo od nje je potekla i Jelenina velika ljubav prema konjima.

‒ Jahanjem se bavim od sedme godine, kada mi je tata kupio ponija. Posle toga moja porodica je godinama imala malu ergelu, tako da sam odlična u konjičkim sportovima. Jahanje me opušta i koristim svaki slobodan trenutak da vreme provedem na hipodromu. Inače, tu strast sam nasledila od prabake, austrijske grofice Marije fon Dajc, koja je imala jednu od najfascinantnijih štala u Gracu - objasnila je.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen Youtube - karleusastar

Pevačica je, takođe, i te kako ponosna i na svoju baku Daru, koja je prerano napsutila ovaj svet. Opisuje je kao veliku gospođu sa zansosnim odmeh. Zaštitni znak su joj bile neverovatne kovrdže i harizma.

A Jelena smatra da njene ćerke Nika i Atina mnogo posdećaju na čuvenu Daru.

- Upoznajte moju baku Daru, mamu moje mame i tetke. Bila je nestvarna ljepotica ali je imala tragičan i tužan život. Umrla je 2003. u Beogradu. Imala je samo 64. godine. Žao mi je što nije doživjela još malo da vidi kako njene praunuke, Atina i Nika liče na nju - napisala je Jelena uz fotografiju koju je objavila na svom Instagramu jednom prilikom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs