GLUMILA JE SREĆNO UDATU ŽENU, DOK JU JE ON VARAO S KIM JE STIGAO: Čim je umro, imala je SE*S sa njegovim DRUGOM

Ljubavna priča Džona i Džeki Kenedi protkana je intrigama i zanimljivim detaljima.

Celebrities
GLUMILA JE SREĆNO UDATU ŽENU, DOK JU JE ON VARAO S KIM JE STIGAO: Čim je umro, imala je SE*S sa njegovim DRUGOM
Foto: Profimedia

Predsednik Džon F. Kenedi i Džeki Kenedi bili su američki zlatni par tokom većeg dela 50-ih i ranih 60-ih, uoči predsednikovog ubistva 1963. godine. Uprkos svom sjaju i glamuru koji ih je okruživao, njihov brak je bio prožet mnogim teškoćama, od navodnih i javno objavljenih Džonovih afera do Džekinih teških trudnoća.

Par se zbližio nakon što ih je upoznao zajednički prijatelj 1952. "Moj brat je zaista bio oduševljen njom od samog početka kada ju je prvi put sreo na večeri", tvrdi Džonov mlađi brat Ted Kenedi u svojo knjizi.

Venčali su se 1953. godine i dobili su četvoro dece. Džeki je rodila mrtvu ćerku, a njihovo četvrto dete, umrlo je samo 39 sati nakon rođenja.

Džon Kenedi
foto: JFK Library / PictureLux / Profimedia

Pored njihove borbe za plodnost, njihov bark narušila je nevera. Prema većini izveštaja, Džeki je bila svesna navodne indiskrecije svog muža. "Bio je to brak svog vremena", rekao je bliski porodični prijatelj. "Bilo je kinetično između njih. Nije pokušavala da ga promeni."

Njihova sreća naprasno je prekinuta 22. novembra 1963. godine, kada je tokom parade u Dalasu u atentatu ubijen 35. predsednik Sedinjenih Američkih Država, a Džeki je postala udovica.

U godinama nakon suprugove prerane smrti ucveljena udovica Džeki Kenedi utehu je pronašla u zagrljaju jednog od najbližih Kenedijevih prijatelja, bivšem britanskom ambasadoru Dejvidu Ormsbiju Goreu, poznatijem kao lord Harleč. Nagađanja da između njih ima više od prijateljstva krenula su nakon zajedničkog putovanja u Kambodžu u snovembru 1967. godine, ali manje od godinu dana kasnije bivša prva dama udala se za 23 godine starijeg Grka Aristotela Onazisa, a taj je potez mnoge iznenadio.

Džeki Kenedi, Džon Kenedi
foto: Profimedia

Godine 2017. na jednoj od aukcija pojavilo se ljubavno pismo koje je Džeki svojevremeno poslala lordu Harleču, u kojem je otkrila zašto je odbila njegovu prosidbu i odabrala Onazisa umesto njega.

"Ako ikada pronađem utehu i prebolim sve ovo, to mora da bude uz nekoga ko nikada nije bio deo mog života, moje prošlosti i bola."

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Iako je u vezi s brodskim tajkunom bila njena sestra Li Radzivil, na kraju je u braku sa Aristotelom Onazisom ipak završila Džeki. Bez sestrinog znanja Džeki je prihvatila Onazisov poziv i pridružila mu se na ostrvu Skorpiosu 1967. godine. Oduševio je na prvu i ubrzo je za njim izgubila glavu. Li je bila besna, ali je ipak odlučila da se sretne sa bivšim partnerom i sestrom u Grčkoj u oktobru 1968. godine.

Kada je ugledala svoju sestru, prvi put nakon dugo vremena, i videla je kako se napokon smeje, Li je bila svesna da će se zbog njene sreće povući i prepustiti joj voljenog muškarca.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Nakon Onazisove smrti još uvek zvanično udata Džeki pronašla je i poslednjeg muškarca sa kojim se njeno ime povezuje - Maurisija Tempelsmana. Mnogi su rekli kako su njih dvoje bili srodne duše i suđeni jedno drugom da provedu poslednje godine života zajedno. Sa njim je, napokon, pronašla i sreću.

1 / 8 Foto: Profimedia

Par se upoznao još 50-ih godina, kada je Tempelsman dogovorio sastanak Kenedija i vodećih ljudi u biznisu dijamantima iz Afrike. Emocionalno ispražnjena nakon smrti drugog supruga Aristotela Onazisa 1975., Džeki je odlučila da nastavi život u Njujorku. Upravo je Mauris bio prvi koji joj je ponudio pomoć, ali i prihvatio njenu decu i unuke. Zajedno su proveli 12 srećnih godina, sve do njene smrti 1994. godine.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs