Izložba o Ejmi Vajnhaus u Londonu

Izložba posvećena pokojnoj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus otvorena je u Jevrejskom muzeju u severnom Londonu
Celebrities 02.07.2013. - 16:22h
Foto: AP

Izložba posvećena pokojnoj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) otvorena je u Jevrejskom muzeju u severnom Londonu.

 

Na izložbi su izložene fotografije, lični predmeti i kolekcija ploča i CD-ova Vajnhausove, a njen brat Aleks posebno je izdvojio neke ploče koje su joj bile važne.

 

Kustos muzeja Elizabet Selbi rekla je AFP-u da izložba pokazuje koliko je njena porodica uticala na njen muzički ukus.

 

"Jedna od glavnih tačaka izložbe je esej koji je napisala prilikom audicije za pozorišnu školu Silvije Jang. U eseju se zaista vidi kakva je osoba i šta želi da postigne", rekla je Selbi.

 

Vajnhausova u eseju navodi da želi da bude zvezda Vest Enda, da peva i da kad ljudi čuju njen glas zaborave na svoje brige.

 

"Za jednu 14-godišnjakinju to je prilično ambiciozno. A bila je i iskrena o svojim manama i navela je da je u školi bučna i da želi da peva ali da je škola ne zanima preterano".

 

Selbi je rekla i da su porodične fotografije izložene u muzeju takođe posebne jer pokazuju da je Vajnhausova još kao dete imala buntovnu crtu i da je želela da bude izvođač. "Postoje fotografije na kojima ona stoji pored urušenog zida zamka, gotovo kao da je na pozornici i peva", rekla je ona.

 

Pevačicin brat Aleks je autor tekstova koji prate svaki od izloženih predmeta i kroz njih se vidi tuga porodice koja je izgubila veoma posebnu osobu.

 

"Nismo ulazili u detalje i mislim da je to dobro jer ovom izložbom pokazujemo njenu stranu koju drugi nisu ranije videli", rekla je Selbi.

 

Pevačica hitova Back to Black, Rehab, preminula je u julu 2011. od trovanja alkoholom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...