Pretužno

JEZIVA SCENA NA KOMEMORACIJI MARINKA ROKVIĆA: Niko ravnodušan nije ostao na ovo! (VIDEO)

Danas je održana komemoracija pevaču Marinku Rokviću, a ovaj momenta nikog nije ostavio ravnodušnim

Celebrities
Autor:
JEZIVA SCENA NA KOMEMORACIJI MARINKA ROKVIĆA: Niko ravnodušan nije ostao na ovo! (VIDEO)
Foto: Kurir / Nemanja Nikolić

U jednom trenutku sinovi Marinka Rokvića, Nikola i Marko došli su do Đurovskog i svi zajedno su zapevali u glas pesmu Šabana Šaulića "Tamo kod najdaljih brda", a Nikoli je u jednom trenutku pukao glas zbog suza koje su išle niz njegovo lice. Inače ovu pesmu, Marinko je često pevao Bošku Đurovskom.

Da podsetimo, Marinko Rokvić je srpski pevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Sestra od strica je uočila njegov talenat pa ga je povela sa sobom u Beograd. Otišli su u muzičku školu „Stanković“, ali pošto je sve bilo popunjeno, mogao je da se upiše samo na odsek za klarinet. Ipak se odlučio za Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ i učlanio se u KUD „Nikola Tesla“ u kome je pevao. Tada se prvi put zaljubio u devojčicu sa kojom je išao na probe. Nakon završetka srednje škole, batalio je elektrotehniku i započeo muzičku karijeru. Pevao je uglavnom narodne pesme, ali na elitnijim mestima su zahtevali romanse i starogradsku muziku pa je i to naučio. Marinkov brat nije nastavio da svira, ali mu se pridružio u Beogradu i živeli su kao podstanari.

Upisao je fakultet FON i završio je jednu godinu jer nije mogao da uskladi nastupe sa predavanjima. Oduvek je voleo da se lepo oblači i bio je pravi srcolomac. Imao je sve više angažmana, a nakon dve godine pevanja, dobio je ponudu da snimi prvi singl. Na televiziji se pojavio posle pet godina bavljenja ovim poslom.

1980. godine Marinko je imao avanturu iz koje je rođen njegov najstariji sin Dario. Čim je utvrdio da je dete njegovo, priznao ga je. 1984. godine je upoznao sadašnju suprugu Slavicu koja je iz Zagreba došla u Beograd. Sledeće godine su se venčali i dobili sina Nikolu, a dve godine kasnije Marka.

Marinko Rokvić, umro je 6. novembra nakon borbe sa teškom bolešću koja se iskomplikovala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs