U gostima

Anđelina Džoli uplakana u Srebrenici (FOTO)

Holivudska glumica je posetila Sarajevo i Srebrenicu i tom prilikom pokazala koliko je ganuta ratom koji se odvijao na prostorima BIH
Celebrities
02:36h Autor:
Anđelina Džoli uplakana u Srebrenici (FOTO)
Foto: Reuter

Anđelina Džoli je juče doputovala u Srajevo, a već danas je prisustvovala konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira", a bila je i u poseti Predsedništvu BiH.

Džoli je kazala da "voli BiH i podržava njen napredak, te da ima puno prijatelja u svetu koji prate situaciju u BiH i koji je podržavaju u njenim nastojanjima". Glumica je istakla da je fokus njenih interesa sprovođenje inicijative za prevenciju seksualnog nasilja u ratnim sukobima.

Džolijeva je nakon konferencije doputovala u Srebrenicu, gde je predviđen njen sastanak sa preživelim žrtvama. Ona je helikopterom sletela nedaleko od Memorijalnog centra u Potočarima.

Glumica je tokom ove posete nekoliko puta zaplakala.

Džolijeva je prijatelj BiH i počasni građanin Sarajeva. Više puta je bila gošća gde je stekla brojne prijatelje, a s ekipom bosanskih glumaca snimila svoj rediteljski prvenac "U zemlji krvi i meda" koji govori o ljubavi Bošnjakinje i Srbina tokom rata u BiH.

Osim profesionalnog angažmana, Anđelina je u BiH angažovana i na humanitarnom području, a poseban fokus svog rada stavila je žene zlostavljane u ratu, što je i tema njenog filma. Anđelina je u novembru dobila i počasnog Oskara za izvanredan trud i humanitarni rad s izbeglicama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs