TUGA

Stigla je potvrda, stigli su detalji - voljeni šampion i legenda Formule 1 je teško, oporaviti se neće!

Još od kada je Mihael Šumaher krajem decembra 2013. teško povredio glavu, od sveta je ostalo sakriveno njegovo zdravstveno stanje.

Celebrities
Autor:
Foto: AP

Porodica, agent i prijatelji držali su ga u strogoj izolaciji od sveta, krili su ga od tabloida, a retki, zaista retki prijatelji koji su mogli da ga obiđu, govorili su da je stanje "teško". I to je sve. Drugih detalja nismo imali. Sve do sada.

 

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni "Šumi" - bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

 

"Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga", rekao je najpre ovaj doktor.

foto: Profimedia

Ovo zvuči lepo, ali navijači ne treba da se nadaju, jer je odmah stigla opomena:

Iako su ove reči prilično ohrabrujuće, njegova sledeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija: "Mislim da je ovo najviše što će on ikada moći".

 

Nemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka ili značajnijeg napretka.

 

"Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara", rekao je Erih Riderer, a prenosi Korijere delo sport.

 

(Stil.kurir.rs/Mondo)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...