sećanje

Glas Olivera Dragojevića daleko se čuo, a evo kakav je bio čovek: Isplivalo kako je pevač odgovorio kada mu je nepoznata osoba tražila novac!

Danas bi napunio 72 godine

Celebrities
18:15h Autor:
Glas Olivera Dragojevića daleko se čuo, a evo kakav je bio čovek: Isplivalo kako je pevač odgovorio kada mu je nepoznata osoba tražila novac!
Foto: Youtube Printscreen / concordb

Oliver Dragojević napustio nas je 29. jula prošle godine, a na današnji dan bio muje rođendan. O njegovom živou se mnogo pisalo, a jedna situacija otkriva kakav je pevač bio kao čovek.

U saradnji s Yugopapirom daleke 1983. godine urađen je eksperiment kada su novinari jednog lista, ne predstavljajući se, zvali poznate ličnosti da im traže novac "na zajam".

"Avgusta 1983. godine: Ovog puta telefonirali smo nekim poznatim osobama i pitali ih bi li nam pozajmili nešto novaca... A što su nam na to oni odgovorili pročitajte, pa ćete znati", glasilo je pre objave Oliverovog odgovora.

Oliver Dragojević, pevač ovako je reagovao. Novinar: Ja obožavam vaše pesme, sve, jer su zaista predivne! Oliver: (stidljivo) Hvala, hvala...

Novinar: Mogu li vas nešto zamoliti? Znate, ja sam sirota vaša obožavateljka. Da li biste mogli da mi pozajmite nešto novca? Oliver: Vrlo teško. Ali, ako bih vam video oči, možda bih vam i pozajmio. A ovako, preko telefona, teško bi išlo. Možda... Videćemo, ako se upoznamo... Javite mi se drugi put, prepuna mi je kuća gostiju...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs