U sasvim drugom izdanju

Princ Čarls od Arabije (FOTO)

Britanski princ Čarls tokom sinoćne svečane proslave kulturnog života u Saudijskoj Arabiji bio je odeven u tradicionalnu arapsku nošnju sa mačem u ruci
Celebrities
23:36h
Princ Čarls od Arabije (FOTO)
Foto: Reuters

Uprkos maču u ruci i tradicionalnim odorama, to zapravo nije bio Lorens od Arabije. Ipak, princ Čarls dao je sve od sebe da u potpunosti dočara taj duh tokom sinoćne svečane proslave kulturnog života u Saudijskoj Arabiji.

Britanski prestolonaslednik se pridružio članovima saudijske kraljevske porodice u Ardahu - nacionalnom folklornom plesu, igri sa mačevima - na stadionu u gradu Rijadu.

Bio je odeven u tradicionalnu nošnju poznatu kao "thab", koju nose muškarci iz arapskih zemalja Persijskog zaliva, kockastu maramu na glavi i svečani bodež.

Taj tradicionalni ples, takozvani Ardah, okupio je stotine muškaraca i dečaka iz Saudijske Arabije koji su igrali sa mačevima u rukama.

Igra mačevima izvedena je kao deo takozvanog Janadriyah festivala saudijskog kulturnog nasleđa, koji se slavi jednom godišnje u trajanju od 17 dana, a trenutno se održava u Rijadi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Princ Čarls