sramno!

Zašto je Veronika diskvalifikovana sa izbora za Mis sveta: Skandal svetskih razmera! (FOTO)

Majka je petogodišnjeg dečaka

Celebrities
14:26h Autor:
Zašto je Veronika diskvalifikovana sa izbora za Mis sveta: Skandal svetskih razmera! (FOTO)
Foto: Profimedia

Veronika Didušenko zahtevala je promenu pravila za učešće na takmičenju za "Mis sveta" pošto je diskvalifikovana iz istog.

Bivša Miss Ukrajine, koja je isključena iz takmičenja za "Mis sveta" jer je majka i jer je razvedena, saopštila je danas da je zbog diskriminacije u Londonu tužila organizatore svetskog takmičenja u lepoti. "Zahtevam promenu pravila" za "Mis sveta", objavila je Veronika Didušenko (24) pošto je pokrenula kampanju na društvenim mrežama #righttobeamother“ ("pravo na majčinstvo“). "Razlog što mi nije dozvoljeno da učestvujem u izboru za 'Mis sveta' posle pobede za 'Mis Ukrajine' 2018. godine bio je taj što sam bila udata i imala dete", izjavila je Didušenko, majka petogodišnjeg dečaka. Ona kaže da je, po britanskom zakonu, "politika učešća na takmičenju za 'Mis sveta' diskriminatorna po više osnova, uključujući bračni status, trudnoću i materinstvo".

Bruka i sramota: Mis Amerike izvređala koleginice jer ne znaju engleski! (VIDEO)

Mummy on duty! #righttobeamother?

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on

Po pravilima takmičenja za "Mis sveta", učesnice ne smeju biti udate i ne smeju imati decu. Veronika Didušenko je iz istih razloga već bila diskvalifikovana iz takmičenja za "Mis Ukrajine". "Ne želim da mi daju krunu" pobednice, rekla je ona. "Želela bih da vidim da se 'Mis sveta' i druga međunarodna takmičenja lepote, koja su izgleda zaglavila u Srednjem veku, ukinu sva ograničenja kako bi postala istinski reprezentativna za sve žene", poručila je ona na Instagramu. Organizatori takmičenja za "Mis sveta" nisu još odgovorili na njene ocene. Finale takmičenja za "Mis sveta" u Londonu je 14. decembra.Bruka i sramota: Mis Amerike izvređala koleginice jer ne znaju engleski! (VIDEO)

“Ne želim da mi daju krunu pobednice”, rekla je ona.

“Želela bih da vidim da se ‘Mis sveta’ i druga međunarodna takmičenja lepote, koja su izgleda zaglavila u Srednjem veku, ukinu sva ograničenja kako bi postala istinski reprezentativna za sve žene”, poručila je ona na Instagramu.

Organizatori takmičenja za “Mis sveta” nisu još odgovorili na njene ocene. Finale takmičenja za “Mis sveta” u Londonu je 14. decembra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs