Supermodel o lepoti i važnosti porodice

Žizel Bundšen otkriva tajnu svog savršenog izgleda

Brazilka Žizel Bundšen (31) danas je jedan od najbolje plaćenih supermodela na svetu, a mnoge žene potajno priželjkuju da otkriju tajnu lepote, iako sama kaže da nema šta puno da otkriva, jer i ne korisiti neke ekstravagantne preparate
Celebrities
23:34h Autor:
Žizel Bundšen otkriva tajnu svog savršenog izgleda

Šta je tajna svih vaših fenomenalnih snimaka, na kojima delujete jednostavno fantastično?

Zapravo, nema tu neke posebne tajne, sve je u svetlu. Najbitnije je da vas snime iz pravih uglova. Moj savet da se nikada ne slikate napolju između 12 i 14 sati, jer vam je u tom periodu sunce tačno iznad glave i stvoriće vam tamne kolutove oko očiju. Ipak, nije samo svetlost vaša tajna?

Uvek napuderišem svoju T zonu, jer u protivnom izgledam kao buldog. Moram priznati da se i sama loše osećam kada mi to područje sjaji i ističe se na slici. Obavezno stavljam i sjaj za usne, istina, prirodnih nijansi. Koji su to trikovi koje ste prikupili tokom svih ovih godina rada? Jedan od saveta koje sam dobila, a koji je fenomenalan jeste da za bubuljice koristim Nelsonov gel. Jednom prilikom mi ga je dala kozmetičarka i bubuljica je momentalno nestala. Takođe, dobar je jer ne isušuje kožu, što je veoma bitno. Još nešto? Ako želite da sami uradite smokey eyes, najbolje da na unutrašnji ugao kapka nanesete malo zlatne ili bež olovke, ali i to samo ako je ostatak senke baš taman. U suprotnom, ta bež olovka će učiniti da vam oči izgledaju razdvojeno, kao kod ribe. Ja uvek svoj izgled očiju završim maskarom, koju stavljam i na gornje i na donje trepavice, jer ako to ne uradim, oči mi izgledaju ko u hrčka, deluju izuzetno sitne. Kako skidate šminku, jer je na snimanjima dosta koristite? Lice mi je veoma osetljivo, pa se trudim da koristim proizvode koji ga neće iritirati. Ipak, imam svoju rutinu kada skidam šminku, a to je prvo Lancome pena za čišćenje lica, a zatim Victoria's Secret Total remover, kojim skidam šminku sa očiju. Oba ova proizvoda su izuzetno nežna za kožu. Proteza? Nosim nevidljive Invisalign proteze i to samo noću, jer mi je jedan zub krivo izrastao. Nakon jednog snimanja pogledala sam snimke i videla da mi se taj zub uopšte ne vidi. Zubar mi je tada preporučio ove proteze. Da li pazite šta jedete? Mogu da jedem šta hoću, jer sam veoma aktivna. Igram odbojku i aktivan sam tip. Kada sam kod kuće, nikada ne gledam TV niti se izležavam. Obično čistim kuću, obavljam poslove oko dece, šetam pse. Život je suviše dragocen da bih ga potrošila na gledanje TV-a.

Žene lude za vašom kosom. Postoji li tu neka tajna? Apsolutno ne. Samo je operem i čak je i ne češljam. Ako su mi vrhovi baš ufrćkani, onda stavim malo seruma Victoria's Secret i moja kosa izgleda potpuno sređeno. Na snimanjima se sami šminkate? Zapravo, sama stavljam maskaru i uvijam trepavice i stavljam olovku na obrve, jer ne podnosim da mi neko prilazi rukom tako blizu očiju. Inače, imam svetle obrve koje se uopšte ne vide i za njih koristim Pout olovku, koja nosi naziv Blonde Bombshell, a koja je sivo-smeđe boje. Kakav donji veš preferirate? Čipka je uvek moj prvi izbor, jer se žene uviek osjećaju dobro u njoj. Nije uvijek živjela u blagostanju

Iako danas bukvalno pliva u novcu, Žizel (Gisele Bundchen) nije uvijek živjela u blagostanju. Njeni roditelji bili su toliko siromašni da se ona neretko tuširala zajedno sa sestrama kako bi uštedeli vodu. O odrastanju kaže: "Spavale smo na krevetima na sprat, a kad bi neka od nas želela da se istušira, uvek smo se svađale koja će biti prva. Neretko smo se i zajedno tuširale", otkrila je manekenka. Žizel je jedna od šest kćerki, a porodica je živela u kućici s dve spavaće sobe. Nemaština ih je zbližila na poseban način pa se i danas okupljaju barem jednom godišnje. "Roditelji, sestre, njihovi muževi i deca, svi se okupimo i družimo. To je za mene sveto vreme. Da mi porodica nije usadila vrednosti koje poštujem, ne bih se usudila da odem od kuće sa 16 godina", priznala je Bundšenova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs