filmskoj divi ukrao milione

Bila je jedna od najlepših žena sveta i san svih muškaraca: A sada prolazi kroz pakao zbog njega!

Bivši menadžer filmske dive godinama ju je pljačkao, tvrdi glumičin advokat

Celebrities 26.07.2019. - 18:42h Autor: Stil/Jutarnji.hr
Foto: Profimedia

Slavna italijanska glumica Đina Lolobriđida (92) nekada jedno od najlepših žena sveta primila je u nedelju nagradu za životno delo na filmskom festivalu Taormini na Siciliji.

 

Filmska diva iz 50-ih i 60-ih je davala intervjue i zahvaljivala se sa osmehom na licu, te niko nije mogao da nasluti kroz koju životnu dramu zapravo prolazi.


10 najlepših Italijanki svih vremena: Ove žene svet nikad neće zaboraviti! (FOTO)

foto: Profimedia

"Lolobriđida je žrtva kriminala. Verovala je tom mladiću, a on ju je prevario i iskoristio", rekao je za britanski The Thelegraph.

 

Lolobriđidin bivši menadžer Andrea Piacoli (32) optužen je da je potkradao slavnu italijansku glumicu godinama i da je od njenog novca kupio 300.000 evra vredan ferrari F12.

 

Kako tvrde, oteo joj je i kuću i dva mala hotela pored rimske Piazze di Spagna.

 

Izolovao je glumicu od prijatelja i porodice kako bi je pljačkao, optužio ga je italijanski sud. Novac je prebacivao u manjim iznosima od 2013. do 2018. godine na račun koji je vodio pod imenom svoga oca, prenose britanski mediji.

 

Đina Lolobriđida (90) dobila zvezdu na Bulevaru slavnih

foto: Profimedia


Članovi porodice Đine Lolobriđide i pre su optuživali Piacolija da krade, ali holivudska filmska legenda ga je branila. Sada je optužnicu protiv Piacole potpisala rimska tužiteljka Eleanora Fini, optužujući ga da je iskoristio njeno mentalno stanje da bi je pokrao.

 

Inače, Andrea Piacoli počeo je da radi za glumicu kao 24-godišnjak, prvo kao šofer, pa sekretar i na kraju menadžer. Na raznim svečanostima pojavljivali su se zajedno, ruku pod ruku, pa se naveliko nagađalo o njihovom odnosu.

 

U jednom intervjuu Đina je rekla da je mladi Piacola prati na putovanjima u inostranstvo umesto sina Milka Skofica zato što zna engleski.

 

Milko Skofic Džunior i njegov sin Dmitri jedini su naslednici Đine Lolobriđide. Oni tuže bivšeg šofera i menadžera Andreu Piacolija, a tužbi se pridružio i Havijer Rigau Rafols (58), njen bivši španski ljubavnik. Rigau je španski preduzetnik 34 godine mlađi od glumice.

foto: Profimedia

Bili su zajedno više od 20 godina i planirali du da se venčaju, kad je holivudska zvezda sve otkazala. Raskinuli su 2007. godine, da bi ona šest godina kasnije otkrila da je Rigau izveo lažnu ceremoniju venčanja 2010. godine bez njenog znanja, koristeći se drugom osobom koja je predstavljala filmsku divu na ceremoniji venčanja u Barceloni. Lolobriđida ga je tužila za falsifikat, optužujući da ju je hteo da je oženi samo kako bi se dokopao njene imovine.

 

Milko Skofic Jr. je njen sin iz prvog braka. On je još pre tri godine optužio Piacolu da potkrada njegovu majku i rasipa pare na luksuzan život, nakon što je 2015. prodao njene nekretnine pored Piazza di Spagna za dva miliona evra.

 

Bivši španskii ljubavnik i sin su se udružili protiv novog Đininog partnera, naime, obojica veruju da bivši šofer iskorištava njene “smanjene mentalne sposobnosti”. Kad se radi o filmu, Đina je perfektno kompetentna i sposobna, kaže advokat Đentiloni, ali ne i što se tiče biznisa i finansija, ističe on ispred dvojice muškaraca koji su ustali u odbranu njenog nasledstva.


Oko 92-godišnje Đine vodi se bitka gramzivosti i pohlepe. Sin Milko tužio je majku da je pala pod štetan uticaj mladog obožavatelja, tražeći da je sud proglasi poslovno nesposobnom i da njemu pripadne kontrola nad njenom imovinom.

 

Đina Lolobriđida ga je 2014. dobila na sudu: sud u Rimu presudio je da je sasvim bistra i sposobna sama upravljati svojim životom.

 

Đina Lolobriđida iz mlađih dana: Žena koju je policija spasavala od muškaraca! (FOTO)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...