OTKRIJTE

Otvoreno su priznale da ne žele da se ostvare kao majke: Ove poznate žene su ipak rekle NE roditeljstvu! (FOTO)

"Ne moramo da budemo udate ili da postanemo majke da bismo bile ostvarene", izjavila je jedna od njih.

Celebrities
14:29h Autor:
Otvoreno su priznale da ne žele da se ostvare kao majke: Ove  poznate žene su ipak rekle NE roditeljstvu! (FOTO)
Foto: Reuters / Joel C Ryan

Odluka da imate dete je ili stvar planiranja ili momentalne odluke. Takođe je veoma privatna stvar. Nema ništa slično kao biti poznata osoba koja nema decu: još ako si žensko, nema dalje! Tabloidi i paparaci provode ogromnu količinu vremena spekulišući o tome da li ova ili ona glumica planira dete ili je već trudna. Ukoliko to nije slučaj, onda se pitaju šta sa njima nije u redu.

Evo 7 poznatih žena koje su izabrale život bez dece.

Kameron Dijaz

U intervjuu za magazin Esquire, Dijas je otrkrila sledeće: "Previše je posla imati dete. Imati živote pored svog za koje si odogovoran - ja ipak nisam za to. To je ipak pojednostavilo neke stvari za mene.

Kameron Dijaz sa 18. godina odlučila da neće rađati: Nisam se pokajala! (FOTO)

foto: Profimedia

Beba - svaki dan, po ceo dan tokom osamnaest godina." Ona je još dodala da to za nju nije bila laka odluka: "To što ne želim da imam dete je možda učinilo stvari lakšim, ali to nije bila laka odluka. Volim da brinem o drugim ljudima, ali nikada me nije privlačilo da se ostvarim kao majka", zaključila je Dijasova.

Beti Vajt

Beti Vajt nikad nije imala decu i uvek je bila prilično otvorena po tom pitanju. "Volim decu", izjavila je Beti u jednom intervjuu za Entertainment Tonight.

Zlatna devojka Beti Vajt (95) o životu i gubitku: Jedino što sam u tom trenutku želela, jeste da odem s njim! (FOTO)

foto: Profimedia

"Jedini problem u vezi sa decom je što odrastu i postaju ljudi, a ja jednostavno više volim životinje od ljudi. Tako je jednostavno!", istakla je Beti.

Dženifer Aniston

Tabloidi su masovno spekulisali o tome da li je ovo bio krajnji izbor ili će Anistonova ipak imati decu. Još od vremena kada je bila udata za Breda Pita, mediji su "uhodili" njen stomak i čekali da se na njemu nešto pojavi. Ona se ipak previše zasitila svega toga i 2016. godine u pismu koje je objavljeno u magazinu Hafington Post, navela sledeće:

"Čisto da se zna, nisam trudna. Ali mi je dosta. Dosta mi je svakodnevnog nadzora i pričanja o mom telu koje se krije iza "novinarstva", "prvog amandmana" i "vesti o poznatima".

Fejslift dijeta: Zateže kožu lica i tela, skida sav višak kilograma - Dženifer Aniston se kune u nju!

foto: Profimedia

Evo šta hoću da kažem: potpuni smo sa ili bez partnera, sa ili bez deteta. Možemo sami da donosimo odluke šta je to nama lepo na našim telima. To je naša i samo naša odluka. Hajde da donesemo tu odluku za sebe i za sve devojčice koje se ugledaju na nas širom sveta. Hajde da donesemo tu odluku svesno, izvan tabloidne buke. Ne moramo da budemo udate ili da postanemo majke da bismo bile ostvarene. Možemo same sebi da napravimo "živela je srećno do kraja života". Kraj.

Doli Parton

Doli Parton nikada nije htela da ima dete iz razloga što dolazi iz velike porodice za dosta rođaka. "Odrasla sam u velikoj porodici sa osmoro dece mlađim od mene, i nekoliko braće i sestara su došli da žive kod mene dok sam još bila mlada", izjavila je ona za magazin People.

Često mislim da mi jednostavno nije bilo suđeno da imam decu, to je to", zaključila je Doli.

Opra Vinfri

Opra Vinfri nikada nije sanjala o tome da ima decu. "Da sam imala decu, mislim da bi me ona mrzela", izjavila je jednom prilikom. "Oni bi bukvalno završili u mojoj emisiji (Opra Vinfri šou) pričajući o meni; jer bi nešto u mom životu moralo da pati, a to bi verovatno bili oni."

Kim Katral

Poznata kao Samanta iz serije "Seks i grad", Kim je priznala da postoje određene paralele između nje i uloge koju je igrala u seriji. "Uživam u deci, ali ne na duži period. Mislim da su neodoljiva, smešna i slatka, ali od njih uvek nekako dobijem glavobolju."

Kim Katral napunila 62 godine: Slavna Samanta podelila 10 važnih životnih lekcija za svaku ženu!

foto: Profimedia

Ona je jednom čak razmišljala o tome da ima decu, i išla je u banku sperme, ali je onda ipak shvatila da je osećala preveliki pritisak oko svega toga i nije se osećala spremno da postane majka.

Helen Miren

U njenom tipičnom, osvežavajućem načinu govora, Helen tvrdi da je žene nikada nisu pitale zašto nije imala decu, i da su obično "dosadni, matori mupškarci" ti koji su je to stalno pitali. I uvek su imali reakcije poput "Šta?! Kako nemaš decu? Bolje bi ti bilo da se baciš na posao!" U takvim situacijama bih obično odgovorila: "Ne! Od*ebite!"

Kraljica stila u 73. godini: Helen Miren zasenila mlađe koleginice na crvenom tepihu! (FOTO)

foto: Profimedia

Mirenova je još dodala da smatra da deca jednostavno nisu bila njena sudbina. "Stalno sam očekivala da će se to dogoditi, čekala bih da se to desi, ali se ipak nikada nije desilo. I bilo me je briga šta ljudi misle o tome", zaključila je glumica.

(Stil.kurir.rs/ J.R.)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs