ukusno
Poslastica koja se topi u ustima: Napravite kocke od kikirikija i uživajte u savršenom ukusu! (RECEPT)
Ove kocke od kikirikija su provereno jedan od najsočnijih kolača, a pripremljene su od biljnih, većinom celovitih sastojaka
Objavljeno: 05.12.2018. 17:39h
17:41h
Autor:
Autor:
Kikiriki je poznat kao nutritivno bogata namirnica; odličan je izvor zdravih masnoća i proteina, bogat je mineralima, a uz to je zaista ukusan u raznim slatkim i slanim kombinacijama.
Ako ste u potrazi za receptom za sočan i ukusan biskvit bez ulja, jaja, mlečnih proizvoda i velikih količina brašna, uz to volite poslastice od kikirikija, ovo je idealan recept za vas.
Nepodnošljivo dobar kolač: Brzo se sprema, a još brže jede! (RECEPT)
Sastojci:
- 170 grama maslaca od kikirikija bez dodataka
- 170 grama sirovog kikirikija
- 150 grama pirovog brašna iz cijelog zrna
- 80 grama tamnog šećera
- 70 grama šećera kokosovog cveta
- 4,5 grama psyllium ljuskica
- 2,5 grama sode bikarbone
- 2 grama himalajske soli
- 180-200 ml vode
Boem kolač: Brza i laka tradicionalna poslastica! (RECEPT)
Postupak pripreme:
- Usitnite kikiriki u blenderu kako biste dobili finu, brašnastu teksturu.
- Pomešajte mleveni kikiriki, brašno, šećer kokosovog cveta, sodu bikarbonu i so.
- U posebnoj posudi pomešajte vodu i psyllium ljuskice i ostavite da odstoje nekoliko minuta.
- Dodajte vodu sa psylliumom u posudu sa suvim sastojcima i promešajte.
- Dodajte maslac od kikirikija i tamni muscovado i sve dobro pomešajte.
- Odvojite smesu u kalupe za mafine.
- Pecite 20 minuta na 180 °Celzijusa, ili duže ako ste koristili veliki kalup.
- Ostavite kolače da se malo ohlade (ako uspete pričekati!) kako bi se lakše vadili iz kalupa.
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )