Oduševiće vas
Domaći dodatak jelima: Napravite sami suvi začin! (RECEPT)
Pripremite ga kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći deo godine
Autor:
Verojatno ste i vi barem jednom pri kuvanju koristili neki od povrtnih dodataka jelima. Oni dopunjavaju i pojačavaju ukus, čineći kuvanje bržim i jednostavnijim. Ali ako brinete zbog aditiva i konzervansa koji se nalaze u tim proizvodima, onda je za vas idealan ovaj domaći povrtni dodatak jelima.
Sastojci:
100 g kelerabe, 1 stabljika celera, 100 g korena celera, 100 g šargarepe, 100 g
koraba, 100 g paškanata, 10 g đumbira, 1 glavica luka, 100 g praziluka, 100 g peršuna
Začin koji topi masne naslage: Zaboravite cimet, ovo ide uz svako jelo, a čini čuda za telo!
Priprema:
Povrće očistimo, operemo, osušimo, usitnimo u multipraktiku i premestimo u veliku posudu.
Dodamo krupnu morsku so (10% od ukupne težine očišćenog povrća), dobro izmešamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavimo u čiste i suve tegle.
Sastojke prekrijemo slojem soli, zatvorimo i čuvamo na tamnom i hladnom mestu, a nakon prvog otvaranja čuvamo u frižideru.
Lekoviti začin koji svakom jelu poboljšava ukus: 5 načina kako da koristite kurkumu!