ODUŠEVIĆETE SE

Slasno testo koje će vas oboriti s nogu: Napravite ovo pecivo sa paradajzom i belim lukom! (RECEPT)

Ako volite da mesite testo i uživate u njihovom oblikovanju, oduševiće vas ova slana verzija

Objavljeno: 15.11.2018. 18:00h 18:02h
Autor:
Foto: Profimedia

Počastite svoje ukućane mirisnim pecivom sa paradajzom i belim lukom koja mogu da posluže kao izvrstan međuobrok ili večera.

Sastojci za testo:

  • 400 grama glatkog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike kvasca
  • 1 kašika soli
  • 275 ml mlake vode

Brze sir-pogačice od mućenog testa: Pecivo koje ne treba mesiti i čekati da naraste! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci za punjenje:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 400 g paradajza pelata
  • ¼ kašike soli
  • ¼ kašike bibera
  • ¼ kašike origana
  • ¼ kašike bosiljka
  • 3 kašike maslaca

Priprema:

  • Umesite glatko testo od brašna, ulja, kvasca, soli i mlake vode.
  • Premestite ga u nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže najmanje sat vremena
  • Za to vreme pripremite punjenje. Zagrejte maslinovo ulje, dodajte tri naseckana češnja belog luka i dinstajte minut, dva.
  • Potom dodajte paradajz i preostale sastojke i kuvajte desetak minuta.
  • Povremeno promešajte i ugasite vatru kad se sos zgusne.
  • Drvenom kašikom zgnječite paradajz pelat.
  • Kad se testo digne, podelite ga u 12 jednakih komada.
  • Svaki razvaljajte, napunite kašikom sosa od paradajza i pažljivo oblikujte u kuglicu.
  • Posložite ih u nauljenu posudu i ostavite da se diže još sat vremena.
  • Pre pečenja premažite rastopljenim maslacem i zgnječenim belim lukom.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 170 Celzijusa otprilike 25 minuta.
  • Gotove su kad poprime zlatnu boju.

Arapske pogačice Fataer: Mekano pecivo sa sirom i kačkavaljem! (RECEPT)