morate da probate

Brz obrok, a svi siti: Napravite jednom ove krpice sa kupusom i pravićete ih stalno! (RECEPT)

Testenine svi volite, a kada probate ovaj recept, oduševićete se

Objavljeno: 25.10.2018. 17:32h 10:30h
Autor:
Foto: Profimedia

Testenina i zelje kombinacija su namirnica koja nas vraća u detinjstvo. Zbog brze pripreme, popularne "krpice sa kupusom" mogu da se jedu tokom cele godine.

Sastojci: (za 4 osobe):

  • 1 velika glavica svežeg kupusa
  • 500 grama testenine po želji
  • 2 manje glavice luka
  • 250 ml vode
  • so i biber
  • 4 kašike ulja ili 1 kašika svinjske masti

Testenina u kremastom sosu od oraha: Italijanski specijalitet koji nikog ne ostavlja ravnodušnim! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Glavicu svežeg kupusa iseckajte na tanke trakice i potom operite.
  • Luk naseckajte na sitno.
  • U lonac stavite ulje ili mast te zagrejte na srednje jakoj vatri.
  • Zatim dodajte luk. Često ga promešajte kako ne bi zagoreo.
  • Kada luk poprimi žućkastu boju, u lonac dodajte trakice kupusa.
  • Dinstajte dvadesetak minuta, dok kupus ne omekša i dolivajte vodom ako primetite da se kupus previše "prima" za posudu.
  • U drugom loncu zakuvajte vodu te u nju stavite krpice ili testeninu po želji.
  • Kada je kupus omekšao, iscedite kuvanu testeninu te je dodajte u lonac s kupusom.
  • Sve zajedno dobro pomešajte te začinite sa soli i biberom po ukusu.

Savet:

  • Iako su dovoljno sitne same po sebi, krpice sa zeljem takođe možete poslužiti s pečenim kobasicama, faširanom šniclom, a ako ne jedete meso, možete ispeći sojine popečke ili sejtan.
  • Ako volite slaninu, pre luka na masnoći popržite sitnije iseckane kockice slanine koje će im dati poseban ukus.

Testenina sa slaninom i sirom iz rerne: Bez prethodnog kuvanja i prljanja dodatnih sudova, postaće vaše omiljeno jelo! (RECEPT)