Tope se u ustima
Puslice od pire krompira: Brzi, mekani zalogaji nezaboravnog ukusa! (RECEPT)
Teško da ćete ikada više praviti neki drugi prilog
Autor:
Sastojci: 500 g krompira, 1 jaje, kašika brašna, ravna kašika soli, 2 prstohvata bibera, prstohvat mlevenog muskatnog oraščića.
Priprema: Krompir skuvajte u šerpi sa vrelom vodom. Ocedite i dok su još topli izgnječite ih u glatku jednoličnu smesu. Kad se malo ohlade, dodajte jaje, brašno i začine po ukusu. Dobro promešajte da se sastojci pomešaju i da nema grudvica.
Ako je retko dodajte još malo brašna da dobijete gustu kašu. Kašikom sipajte u špric sa nastavkom (može špric za tulumbe) i u široki pleh obložen papirom za pečenje istiskujte ruže od krompira.
Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom dok ne dobiju braonkastu boju (22-25 minuta).
Izvadite i ostavite u plehu još 5 minuta pre nego što ih izvadite. Odlične su za prilog, ali i samostalno. Odozgo možete da pospete malo rendanog kačkavalja.
Grčke tikvice bez jaja: Lepše u životu niste jeli! (RECEPT)
Paprike punjene karfiolom: Ovaj obrok bez mesa prosto ćete obožavati! (RECEPT)