Tajna je u sastojcima

Italijanske fokačice: Najukusniji hleb koji ćete ikada probati! (RECEPT)

Italijani obožavaju ovo testo, a kada ga i vi probate, pravićete ga stalno

Objavljeno: 25.06.2018. 20:01h 21:15h
Autor:
Foto: Profimedia

Potrebno je:

600 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 kocka kvasca

100 ml maslinovog ulja

2 kašike kisele pavlake

oko 275 ml tople vode

I još:

100 g sušenog paradajza u ulju

80 g maslina punjenih paprikom

1 ljubičasti luk

malo šarenog bibera u zrnu

Priprema:

Prosejanom brašnu dodati so, šećer, kvasac, maslinovo ulje, kiselu pavlaku, a zatim podlivajući toplom vodom umesiti elastično testo. Ostaviti na toplom da naraste.

Nadošlo testo podeliti na veličinu teniske loptice, svaku razvući prstima elipsasto ili u oblik kruga, prstima malo utisnuti testo, premazati uljem, a onda po njemu poslagati ljubičasti luk, seckane masline, sušeni paradajz i šareni biber. Peći fokačice u zagrejanoj pećnici da fino porumene.

3 predloga za ručak bez kuvanja: Brzo, jednostavno i što je najvažnije - zdravo! (RECEPT)