Ručak za pamćenje
Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)
Sve sastojke sigurno imate kod kuće
Autor:
Azijska hrana ima poseban ukus jer ljudi sa Istoka za pripremanje jela koriste razne začine koje znaju savršeno da iskombinuju.
Iako su neki začini skupi ili ih je teško pronaći, ovaj recept se može vrlo jednostavno pripremiti s namirnicama koje već imate u kuhinji!
Sastojci: 500 g belog pilećeg mesa, 100 g kikirikija, nekoliko sušenih čili papričica, 2 mlada luka, komadić đumbira, 3 čena belog luka, 2 kašike ulja, 1 dl vina, so, 2 kašike sirćeta, malo soja sosa po želji, prstohvat šećera, kašika skrobnog brašna.
Priprema: Isecite piletinu na kockice, pomešajte vino, skrob, so i marinirajte piletinu 30-ak minuta. U vreloj vodi prokuvajte kikiriki oko 10 minuta, kako biste lakše skinuli ljuske. Mladi i beli luk iseckajte.
Kratko propržite kikiriki na veoma malo ulja, ocedite masnoću, osušite kikiriki i stavite na papirnu salvetu da se ohladi. Ostatak ulja stavite u duboki tiganj, zagrejte na jakoj vatri i dodajte piletinu i beli luk. Pržite dok ne postane blago smeđa.
Malo ulja ostavite u tiganju i na njemu kratko (30-ak sekundi) popržite čili papričice. Dodajte ostatak skroba i mladi luk, pa pomešajte sa kikirikijem i piletinom.
Poslužite toplo uz kuvani pirinač. Prijatno!
Gozleme: Najlepše tursko pecivo punjeno sirom! (RECEPT)