Saznajte

7 tajni Merilin Monro: Svaku ženu pretvaraju u ikonu lepote! (FOTO)

Merlin je verovala u zdravu i negovu kožu, pa je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja

Objavljeno: 01.06.2018. 14:36h
Autor:
Foto: Profimedia

Norma Džin Mortenson poznatija pod umetničkim imenom Merilin Monro rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu. Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena. Izdvojili smo stoga nekoliko tajni lepote koje su je preobrazili u ikonu kojoj se dive žene širom sveta.

Merilin Monro je živa, u Švajcarskoj uživa sa unucima: Šokantna teorija potresa svet!

1. Posvetlite pramenove

Merilin Monro privlačila je pažnju i kao brineta, ali tek kad je kosu ofarbala u platinasto plavu boju počela je da dobija značajne holivudske uloge. To ne znači da bi trebalo u potpunosti da promeniti boju kose, ali svetliji pramenovi sigurno će osvežiti svaku frizuru ovoga leta.

Merilin Monro se celog života stidela svog tela: Ovaj detalj je vešto krila od svih!

2. Negujte kožu

Merlin je verovala u zdravu i negovu kožu, pa je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja. Na tržištu se još uvek može naći njen favorit – Eight Hour krema s potpisom Elizabet Arden.

Iscenirano samoubistvo: Poslednji snimak Merilin Monro ugledao svetlost dana! (VIDEO)

3. Uokvirite oči

Holivudska glumica je obožavala da koristi crnu i smeđu olovku za oči kako bi postigla efekat mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

Muškarci su padali na kolena pred njom: Tajna privlačnosti Merilin Monro! (FOTO)

4. Stavite veštačke trepavice

Kozmetička torbica Merilin Monro prodata je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milion američkih dolara. U njoj su se našle i glumičine veštačke trepavice, bez kojih nije mogla ni na jednu premijeru. Veštačke trepavice otvaraju pogled i vizualno povećaju oči.

Ginekolog Merilin Monro uzdrmao svet: Ovo je ćerka koju je tajno rodila Džonu Kenediju! (FOTO)

5. "Podignite" obrve

Ikona lepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo uređivala tako da stvore visok luk koji izdužuje lice, dodatno ih je ispunjavala specijalizovanim olovkama u nežno smeđoj nijansi.

Merilin Monro nazvala Džeki Kenedi da se pohvali aferom: Ovako joj je prva dama odgovorila!

6. Našminkajte usne

Merilin Monro nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala s crvenim ružem.

Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narančasto-crvena boja pristaje brinetama sa svetlo smeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame smeđe kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

Merilin Monro je imala bizaran način ishrane: O njenoj dijeti se priča!

7. "Personalizujte" svoj miris

Kad su je pitali šta nosi u krevet, Monro je odgovorila: Pet kapi Šanela broj 5.

Omiljeni miris koji kombinuje mirise ruže, jasmina i ilang-ilanga stavljala je čak i u kupku. Ako želite da budete primećeni i zapamćeni odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak, i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.