Osvežavajuće jelo

Pohovane tikvice sa sirom: Sočnije od ovoga ne može! (RECEPT)

Jelo čiji ćete ukus dugo pamtiti

Objavljeno: 23.05.2018. 10:31h 10:34h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci: 2 srednje tikvice, so, malo bibera, feta ili tvrdi sir po izboru isečen na pljosnate kvadrate ili pravougaonike, jaje, brašno, prezle.

Priprema: Tikvice oprati i oljuštiti, pa ih iseći po dužini na tanke, pljosnate trake. Posoliti i malo pobiberiti, pa ostaviti da odstoje i puste vodu. Ocediti tikvice, pa uzimati po dve trakice i napraviti od njih krst.

Na sredinu staviti pljosnati komad sira pa prebaciti trakice levo i desno i gore i dole i uviti listiće tikvica oko sira.

Zagrejati ulje u tiganju na umerenoj temperaturi, ulupati jaja i pripremiti brašno i prezle. Uvaljati u brašno, umućeno jaje, pa u prezle i pohovati tikvice dok ne porumene.

Ispohovane tikvice ocediti od viška masnoće na papirnom ubrusu. Prijatno!

(Izvor: DomaciRecepti.net)