ZDRAVO I PREUKUSNO
Sirće od nara: Napravite u nekoliko koraka savršen preliv za salatu! (RECEPT)
Ukusno sirće od nara oplemeniće svaku salatu!
Autor:
Nar je odličan izvor vitamina B5, kalijuma, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida. Savršen je izvor vitamina C i odličan je u prevenciji osteoporoze.
Nar odlično utiče i na bolje raspoloženje jer sadrži fitohemikalije koje podstiču lučenje serotonina. Savršena promena u vašem kulinarskom putovanju može biti sirće od nara koje ima slatkast i pun ukus i dosadne salate možete dovesti do pravih uživanja za sva čula.
Sirće od nara možete lako napraviti i sami: 2 nara oljuštite i očistite, pa bobice izmerite i prelijte sa jednakom kolčinom jabukovog sirćeta. Dodajte kašičicu šećera. Ostavite na tamnom mestu 6 nedelja, pa procedite i zatvorite hermetički.
Napomena: odstranite beli deo na bobicama ako ga ima i pažljivo odaberite samo zdrava zrna.
Predlog recepta za salatu:
Skuvajte kinou koju ste prethodno dobro oprali i dodajte joj malo crnog pasulja. Kada se kinoa i pasulj malo prohlade dodajte fino naseckanu glavicu crvenog luka, peršuna i korijandera. Prelijte tahinijem i balzamikom od nara i uživajte u potpuno novom doživljaju.