probajte

Posna bajadera: Neverovatnog ukusa, pravi se za 20 minuta! (RECEPT)

U danima posta poželećete da obradujete svoja nepca nekom poslasticom. Posna bajadera pravi izbor. Odlično se slaže uz kaficu, ali i kada vam dolaze gosti. Za pripremu ovih divnih kolača ne treba kuvarsko umeće, a ni puno vremena

Objavljeno: 02.03.2018. 22:16h
Autor:
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 200g posnog keksa, 200g mlevenih oraha, 200g margarina, 200 g čokolade za kuvanje, 200g prah šećera

Uputstvo: Margarin omekšati na sobnoj temperaturi i mikserom dobro umutiti, dodati mleveni keks i samlevene orahe i dobro izjednačiti. Podeliti na dva dela pa u jedan dodati istopljenu čokoladu i sjediniti.

U uzan pleh staviti providnu foliju pa na dno staviti tamni deo, rasporediti lepo pa dodati svetli preko i izravnati. Preko razliti čokoladu kao glazuru.

Ostaviti da odstoji u frižideru 2 sata da se dobro stegne i seći na štangle.

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima