Obradujte svoje ukućane
Bogata pita sa kupusom i mesom: Ovoliko ukusnu još niste probali! (RECEPT)
Kiseli kupus je savršena zimska namirnica. Postoji mnogo kombinacija i načina na koji se može pripremati. Najpopularniji je u sarmi ili sa suvim mesom. Iako ga svi pripremamo uglavnom u takvim jelima, evo predloga kako da unesete promene u svoj jelovnik
Autor:
Napravite pitu sa kiselim kupusom i mlevenim mesom - veoma interesantna kombinacija! Jako brzo i lako se priprema sa gotovim korama, a tako je divna i ukusna da ćete uživati u svakom zalogaju.
Potrebno je:
1/2 kg tanjih kora
1/2 praziluka
ulje
250 g mlevenog mesa
1 manja glavica kiselog kupusa
mleveni biber
malo aleve paprike
6 recepata sa kiselim kupusom: Fenomenalna jela u kojima će svi uživati!
Priprema:
Na ulju propržite na kolutove sečen praziluk, pa dodajte mleveno meso i sve zajedno dobro izdinstajte, pa na kraju dodajte na rezance sečen kupus i pržite oko 20 minuta. Koru raširiti na sto, malo je poprskati uljem, pa preko nje staviti kupus, pa ponovo koru i kupus i treću koru. Saviti malo stranice i uviti u rolat.
Tako raditi do utroška materijala. Svaku rolnicu premazati uljem i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni C oko 30 minuta. Secite toplu i uživaćete u svakom zalogaju... Prijatno!
(Izvor: Kod bake u gostima)