Obratite pažnju
Počnite da jedete jaja samo na ovaj način: Učinićete uslugu svom telu
Uz ovakvu pripremu nema straha od previše kalorija i lošeg holesterola
Objavljeno: 24.11.2017. 10:02h
20:33h
Autor:
Autor:
Mnogi izbegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola, ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lek protiv upalnih procesa u telu i sprečavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu.
Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuvana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.
Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri. Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuvati jaja kako biste izbegli rizik da dobijete salmonelu.
Savetuje se i da za pripremu jaja koristite biljno ulje, poput kokosovog.
( Lepa & Srećna )