Recepti sa Stilom
Integralna pita sa povrćem
U brašno dodati 100 g putera, krem sir i malo soli
Izvor: Stil Magazin
Brzo umesiti testo, uviti u foliju i držati u frižideru pola sata. Brokoli i karfiol iskidati na manje cvetove, luk sitno iseckati. Na ostatku rastopljenog putera dinstati luk. dodati brokoli, kafriol i šoljicu vode. Poklopiti i dinstati na laganoj vatri 10-ak minuta. Posoliti, pobiberiti. Testo rastanjiti oklagijom i njime obložiti okrugli nauljeni kalup za pitu. Probosti testo viljuškom na više mesta, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Jaja umutiti, dodati pavlaku i rendani ementaler. Povrće staviti preko testa, preliti smesom od jaja. Posuti seckanim bademima i peći u rerni još 25 minuta.
Savet: Umesto da kalup za pitu nauljite možete ga obložiti papirom za pečenje. Štedi vreme, posle takvog pečenja pleh možete samo obrisati vlažnom krpom.