Žao nam je
Krastavac i paradajz ne smete da jedete zajedno: Srpska salata može da ima ozbiljne posledice!
Bolovi, grčevi i nadutost ne treba da vas iznenade, a može da dođe čak i do trovanja
Autor:
Sigurno će vas iznenaditi da činjenica da mešanje paradajza i krastavaca u salati nije preporučljivo!
Naime, ovo povrće nema jednako vreme probavljanja, pa kada se uzimaju u isto vreme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da otruje organizam i izazove bolove, grčeve i nadutost, piše HealthTipsPortal.com.
Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje bi trebalo da izbegavate:
Voće nakon obroka Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržaće se u želucu duže i izazvati refluks i druge probavne probleme.
Testenina i sir Testenina obiluje skrobom koji se drugačije vari od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.
Znali su samo da umire, ali ne od čega: Telo joj bilo potpuno zatrovano nečim što svi jedemo!
Meso i sir Previše proteina za vaš želudac.
Kruh i sok od pomorandže Kiselina potrebna da bi razgradila sok može da uništi enzime zadužene za razgradnju skroba.
Povrće i sir Sa ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.
Dinja i lubenica Ove voćke bi trebalo da se konzumiraju odvojeno.
Banane i mleko Ova kombinacija usporava varenje.
Voće i jogurt Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, ona usporava varenje i oštećuje crevnu floru.
Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!