Izvrsna poslastica

SULTANOVA SARMA: Kolač posle kojeg svako traži repetu! (RECEPT)

Voda će vam krenuti na usta čim pročitate recept

Objavljeno: 20.05.2021. 14:46h
Autor:
Foto: Ilustracija / Profimedia

1. Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 - 300 ml mleka. Ostatak staviti da provri.

2. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.

3. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuvani "puding". Sipati svuda, po celoj tepsiji. Kada razvučete ravnomjerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider.

4. Umutite slatku pavlaku ili šlag (umućen sa kiselom vodom), pa premažite preko "pudinga".

5. Isecite na komade pravougaonog oblika, pa svaki komad urolajte. Svaku "sarmu" još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još kokosom po želji. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.