Probajte i vi

Dijetalna čorba sa leblebijama: Ukusan i zdrav obrok na kašiku! (RECEPT)

Odličan izbor za sve koji paze na liniju

Objavljeno: 18.10.2016. 14:40h 08:26h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: Stavite leblebije u sud, nalijte ih mlakom vodom i ostavite ih da odstoje 12-24 sata, menjajući vodu za to vreme najmanje jednom. Ocedite leblebije, prebacite ih u šerpu, prelijte ih hladnom vodom da ih prekrije i kuvajte ih 2 sata. Ocedite ih opet, pa trećinu leblebija izblendirajte.

Očistite zelje, operite ga i iseckajte. Oljuštite crni i beli luk, iseckajte ih i propržite u šerpi na nekoliko kašika ulja. Dodajte zelje, zatim i cele i izblendirane leblebije, te na kraju pasirani paradajz. Kuvajte nekoliko minuta da se povežu ukusi, pa ulijte supu, poklopite i kuvajte dvadesetak minuta. Posolite, začinite s malo seckane ljute papričice i poslužite toplu čorbu uz tostirani hleb.

Ovakvu musaku još niste jeli: Ručak od kukuruza koji oduševljava sve! (RECEPT)