Letnje hit jelo

Sasvim neobična musaka: Slasni zalogaj od blitve i piletine!

Izuzetno zdrav i hranljiv obrok koji će obožavati svi uzrasti

Objavljeno: 31.07.2016. 12:31h 12:18h
Autor:
Foto: Profimedia

Belo meso isecite na šnicle, začinite i propržite, zatim meso izvadite na tanjir, a u toj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, dodajte i iseckanu šargarepu, piše Lisa.

Pirinač operite, skuvajte i procedite.

Pobiberite luk i začinite po ukusu zatim dodajte skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručite u đuvečaru, a odozgo poređajte ispržene šnicle.

Zatim iseckajte blitvu i veoma je malo propržite i začinite, pa sipajte preko mesa, sve prelijte umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapecite na 250 stepeni 15 minuta.

Kada je musaka zapečena izvadite i malo prohladite, pa secite u kocke i služite.

Sočna gibanica od suvog hleba: Pravi gurmanski doručak! (RECEPT)