Ubacite je na jelovnik

Namirnica koju nutricionisti svaki dan jedu: Zbog nje su mršavi i ne boluju ni od čega!

Ovo povrće će smanjiti i rizik od pojave kamena u bubregu i sniziti povišeni krvni pritisak

Objavljeno: 29.06.2016. 13:14h 14:50h
Autor:
Foto: Profimedia

Ako želite da se brzo zasitite i pritom sačuvate vitku liniju, jedite kelerabu, savetuju nutricionisti.

Ovo izuzetno zdravo, niskokalorično povrće obiluje biljnim vlaknima koja obezbeđuju duži osećaj sitosti i podstiče varenje, zbog čega se posebno preporučuje onima koji žele da se oslobode viška kilograma.

Keleraba je odličan izvor vitamina C (62 miligrama u 100 grama), pa samim tim jača imunitet, neutrališe dejstvo štetnih, slobodnih radikala i usporava starenje.

Blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem jer smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi. Stabilizuje i nivo šećera u krvi, pa se preporučuje kod hipoglikemije i dijabetesa.

8 kg otrova vam leži u stomaku: Izbacite ih dok ne izazovu opaku bolest! (RECEPT)

Foto: Thinkstock

Osim toga, vitamin C podstiče apsorpciju gvožđa odgovornog za snabdevanje krvi kiseonikom i na taj način okrepljuje i snaži celo telo.

Redovnim konzumiranjem sveže kelerabe smanjuje se i rizik od pojave kamena u bubregu, dok prisutni kalijum snižava povišeni krvni pritisak. Otklanja opstipaciju, a dobro upućeni tvrde da pomaže u prevenciji karcinoma debelog creva.

Takođe, povoljno deluje na zdravlje kostiju, limfni sistem, vezivno tkivo, zube i desni. Ublažava edeme, kandidijazu i virusne infekcije.

U Srbiji godišnje 4.500 ljudi oboli od raka debelog creva: Ovako možete da sprečite opaku bolest!

Foto: Profimedia