Vegetarijansko jelo

Ručak gotov za samo 30 minuta: Zdrav i ukusan đuveč sa pirinčem i spanaćem (RECEPT)

Ovo jelo krasi bogati ukus zahvaljujući najviše siru, ali i ostalim sastojcima

Objavljeno: 04.06.2016. 15:22h 13:12h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: Skuvajte pirinač. Spanać iseckajte i kratko probarite. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putera i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane.

U velikoj činiji umutite mleko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mešavinu sa spanaćem i dobro sve izmešajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.

zdravahrana.com

Piletina sa pivom: Fenomenalna pikantna marinada! (RECEPT)