Uživajte
Jagnjeći gulaš sa boranijom: Ljutkasto i slasno!
Ovaj divni ručak možete da spremite čak i za svečane prilike jer je pravi praznik za nepca
Autor:
Luk i očišćeni feferon isecite na tanke kolutove, a beli luk na listiće. Jagnjetinu operite i prosušite i isecite na kocke. Deo po deo mesa propržite na vrućem ulju, posolite ga i pobiberite, izvadite, savetuje stvarukusa.rs
Na masnoći od mesa pržite luk, beli luk i feferon, vratite meso, dolijte bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 35 minuta. Očistite boraniju, dodajte mesu i kuvajte još 15 minuta.
Kuvan beli pasulj na kraju kratko zagrejte u gulašu. Limun operite vrućom vodom pa tankim nožem ili ljuštilicom oljuštite koricu tako da dobijete tračice. Gulaš po potrebi još začinite solju i biberom, pospite tračicama limunove korice i poslužite.
Isprobajte i teleći gulaš sa pivom, a recept pročitajte ovde.