PripremaCrni i beli luk naseckajte i propržite na malo ulja, pa ga izvadite. Dodajte meso, prethodno uvaljano u brašno, i pustite neka se zapeče sa svih strana. Vratite luk i izmešajte ga s mesom. Sve to pospite alevom paprikom i dodajte krupno isečene pečurke. Sve to posolite, dodajte malo bibera i zalijte pivom dodajući ga malo-pomalo da se pena ne bi izlila.Mesu dodajte lovorov list, senf i žalfiju i sve to kuvajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša. Kad je kuvan, gulaš pospite naseckanim peršunom i poslužite vruć.
Teleći gulaš s pivom
Recepti
13:22h Izvor: stilkurir operater
13:22h Izvor: stilkurir operater
Foto: Shuterstock
- Srednje teško
Sastojci
- 800g teletine
- 1 Glavica crnog luka
- 100g pečuraka
- 1 kašičica senfa
- vezica peršuna
- nekoliko listića žalfije
- 3dl piva
- malo brašna
- so i biber
- 1 kašičica aleve paprike
- lovorov list