Nezaboravno

Svinjetina pečena u grnetu: Recept koji se prenosi sa kolena na koleno!

Mi smo ovaj recept dobili u nasleđe od naših baka, a prenosimo ga vama da i vi uživate u jednistvenom mirisu i ukusu

Objavljeno: 12.02.2016. 14:33h 08:30h
Autor:
Foto: Shutterstock

Zidove unutar grneta dobro namažite sa svinjskom mašću. Potom unutra stavite očišćen i iseckan krompir, šargarepu, crni luk i tikvice. Posolite i dodajte svinjsko meso sečeno na veće kocke.

Pre nego meso stavite u grne, dobro ga usolite i utrljajte u njega mešavinu začina (majčina dušica i ruzmarin). Bolje je da koristite sveže začine, ali i osušeni su jednako dobri i delotvorni.

Dodajte 100 mililitara vode.

Sve poklopite i pecite u rerni jedan sat na 250 stepeni. Obratite pažnju da grne ne stavljate u već zagrejanu rernu jer bi moglo da pukne.

Kada se svinjetina ispeče, možete je poslužiti u grnetu a neka vam prilog bude domaći kajmak i domaći stari hleb.

Manastirska pogača donosi nezaboravne mirise u vaš dom za 15 minuta