Pogača koju pripremite može da se konzumira umesto hleba. Evo kako da je brzo i lako ispečete.Priprema: U dubljoj posudi izgnječite sir, a potom dodajte jaja. Viljuškom pomešajte jaja sa sirom. Dodajte ulje, pavlaku i jogurt. Promešajte pa dodajte brašno u kome je prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite.Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći. Pospite je brašnom i sipajte smešu. Dobro rastresite da se pravilno rasporedi.Pecite 15 minuta na 250 stepeni.
Poludećete za njom
Manastirska pogača donosi nezaboravne mirise u vaš dom za 15 minuta
Priprema je laka i pogača je gotova za čas - idealno kada vam gosti prosto "banu" na vrata
Recepti
13:58h
13:58h
Foto: Shutterstock
- 20 minuta
- Jednostavno
- Za 6 osoba
Sastojci
- 200 g brašna
- 4 jaja
- 300 g ovčijeg sira
- kisela pavlaka
- 200 ml jogurta