Uživaćete u svakom zalogaju
Ukusi tradicije: Stari recept za leskovačku mućkalicu!
Poslužite ovo jelo uz lepinje, dok je još toplo
Objavljeno: 26.01.2016. 12:17h
14:18h
Autor:
Autor:
1. Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na teflonskom tiganju da ga propržite.
2. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.
3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.
4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.
Tradicionalno jelo iz srca Hercegovine: Kako da napravite Hajdučku tepsiju! (RECEPT)
( opanak.rs )