Šišarka salata: Ne zna se da li je ukusnija ili lepša na oko, kao stvorena za prazničnu trpezu

Vrlo ukusna, a sprema se očaš posle. Biće vam potrebno svega 15 minuta
Foto: Shutterstock

Neka ove godine, praznična trpeza bude lepša nego ikada. Decembar je uveliko počeo, a to znači da je pravo vreme za razmišljanje o novogodišnjoj trpezi. Pronašli smo recept za vrlo ukusno i zanimljivo predjelo na oko.

Osnovne informacije:

  • Broj porcija: 4–6 osoba
  • Vreme pripreme: oko 15 min
  • Vreme kuvanja: 30min
  • Ukupno vreme: 45 min
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 500 gr krem sira
  • 150 gr kiselih krastavčića
  • 200 gr obarene piletine (ili šunke)
  • 50 gr majoneza
  • 1 čenbelog luka (po ukusu)
  • so po ukusu
  • badem za dekoraciju
Ovoj salati niko ne može da odoli Foto: Shutterstock

Priprema:

Obariti piletinu. U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonezi smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.

Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice. Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblikšišarke, pa porađajte na tanjir.

Poređajte bademena oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Ukrasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.

Predjelo je spremno. Prijatno!