Recepti sa Stilom

Piletina s indijskim orasima

piletina-s-indijskim-orasima.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema
Batake preseći na komade od 2-3 cm i staviti na papirni salvet da se prosuše. Jaje polako umutiti, preliti ga preko mesa, preko toga posuti kašiku gustina, 2 kašike soja sosa i dobro promešati, pa neka odstoji oko pola sata. Celer, luk i papričicu iseckati. U deci hladne vode staviti i pomešati: kašiku gustina, 2 kašike soja sosa, prošek, sirće i šećer. Ulje dobro zagrejati, meso ravnomerno ispeći do zlatno žute boje, izvaditi ga i odložiti na stranu. U istom tiganju kratko prodinstati povrće i đumbir, dodati meso i preliv iz čaše. Kad prokuva, dodati indijski orah i skinuti s vatre.

Savet

Idelano jelo za prebračnu večeru koje je najbolje servirati uz prošek

Jednostavno za spremiti, ukusno za pojesti!