Osnovne informacije:
Kuhinja: Domaća
Tip jela: Zimnica
Vreme pripreme: 15 min
Ukupno vreme pripreme: 2 h
Kalorije: 130 kcal na 100 grama
Broj porcija: 4 tegle od po 750ml
Težina pripreme: Lako
Foto: Printscreen
Sastojci:
- 2 kg. šargarepe
- 250 gr ljute paprike
- 2 glavice belog luka
- peršunov i celerov list
- 200-250 ml sirćeta slkohočnog l sirćeta
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 200 ml. ulja
Foto: Printscreen
Priprema:
- Šargarepu oljuštiti malo obariti 5-6 min. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti u ulju.
- Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckan beli luk.
- Sve dobro izmešati. i pakovati u tegle, staviti pritiskaće i naliti presolcem i zatvoriti dobro.
- Rernu uključiti na 90-100 stepeni C na 90 min. gornji i donji grejač i staviti da se ohlade Spakovati u police sa ostalom zimnicom.
Napomena:
- U ljutenicu možete staviti kašičicu konnzervansa i dobro izmešati i ostaviti do ujutru opromešati i zatvoriti čistim zatvaračima.