Pancerote sa sočnim nadevom: Ne upijaju ni kap ulja, a gotove su za 30 minuta

Donosimo vam najbolji recept za pancerote sa sočnim nadevom.
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Ako voliš miris domaćeg testa i neodoljivo mekane zalogaje, ove pancerote su pravi izbor. Spolja hrskave, iznutra mekane i sočne zahvaljujući bogatom nadevu od šunkarice, sira i paradajza, biće omiljene i deci i odraslima. Priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan – baš kao iz pekare.

Osnovne informacije

  • Kuhinja: domaća
  • Tip jela: pecivo / užina / večera
  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme pečenja / prženja: 20 minuta
  • Ukupno vreme: oko 50 minuta
  • Broj porcija: 15–20 pancerota (zavisi od veličine)
  • Težina pripreme: lako

Sastojci

Za testo:

  • 720 g mekog brašna (+ još malo za premesivanje i razvlačenje)
  • 1 kašika soli
  • 10 g praška za pecivo
  • 3 cela jaja
  • 400 ml jogurta
  • ulje za prženje

Za nadev (po želji):

  • 300 g šunkarice
  • 150 g polutvrdog, topljivog sira
  • 150 ml kečapa sa paradajz sokom
  • malo origana

Priprema

Priprema testa:

  • U veću posudu sipati 700 g brašna, so i prašak za pecivo, pa dobro promešati.
  • Dodati jaja i jogurt, pa sjediniti sastojke.
  • Mesiti dok se ne dobije mekano testo. Ako je potrebno, dodati još oko 20 g brašna (zavisi od veličine jaja).
  • Testo ostaviti da odstoji dok se sprema nadev.

Priprema nadeva:

  • Narendati šunkaricu i sir.
  • Dodati kečap i posuti origanom.
  • Sve dobro sjediniti. Smesa treba da bude vlažna, ali dovoljno gusta da ne curi tokom prženja.

Oblikovanje pancerota:

  • Razvući testo na debljinu oko 5 mm.
  • Na razdaljini od 5 cm od ruba testa staviti po jednu kašiku nadeva.
  • Preklopiti testo preko nadeva, pa uz pomoć činije pritisnuti i oblikovati polukrug.
  • Tako formirati sve pancerote dok ima testa i nadeva. Ostatak testa ponovo razvući i ponoviti postupak.
  • Ako nadev ponestane, može se iseći samo prazno testo – kao mekike.

Prženje:

  • U dubljoj tiganju zagrejati ulje na jačoj temperaturi (oko 7 od 9).
  • Pancerote pržiti do zlatno-smeđe boje. Prva tura će se peći sporije, a naredne brže jer će ulje biti dobro ugrejano.
  • Vaditi ih na ubrus da upiju višak masnoće.

Savet

Pancerote su najlepše dok su tople, ali su mekane i kad se ohlade. Odlično idu uz čašu jogurta ili kefira.

(Domaći recepti)

This browser does not support the video element.

Kineski mališani uče da kuvaju u vrtići Izvor: TikTok/scene_of_asia